Als 1ste aandacht voor iets anders, het 1ste van KCC/Delta Logistiek heeft zich zaterdag avond weten te plaatsen voor de kruisfinales in de hoofdklasse na een knappe 19-21 overwinning uit bij nummer 1 KVS, een geweldige prestatie waar geschiedenis mee geschreven wordt. Hierbij willen wij als A1 het 1ste feliciteren met deze mooie prestatie en ze heel veel succes wensen in de kruisfinale!
Dan over naar de A1. Vandaag stond voor KCC/Delta Logistiek A1 een mooie wedstrijd op het programma, DOS'46 uit. Als DOS'46 deze wedstrijd winnend zou afsluiten zouden zij geplaatst zijn voor de kruisfinales als 2de in de poule achter DSC. Maar als KCC/Delta Logistiek zou winnen dan hadden we zelf het behalen van de kruisfinales weer in eigen hand, kortom een mooie wedstrijd op voorhand.


Na een relaxte heen weg van iets minder dan 2 uur kwamen we na een tussenstop om de benen te strekken en een drankje te nuttigen aan in de Eendracht, de sporthal van DOS 46. Je merkte dat er spanning op de wedstrijd zat, na een goede voor bespreking en lekker te hebben ingeschoten kon de wedstrijd van start gaan. Vooraf werd duidelijk aangegeven, als we scherp starten en de 1ste fase van de wedstrijd goed mee kunnen komen dan maken we een goede kans vandaag.

Gelukkig werd dat goed opgevolgd en via het 1ste schot van de wedstrijd van KCC/Delta Logistiek kwamen we op 0-1 via Stephan. DOS'46 begon ook scherp en scoorde de aanval daarna meteen tegen en zo werd het 1-1. Het andere vak begon wat stroef aan de wedstrijd en daardoor had dos de tijd om op 2-1 te komen. Maar de aanval daarna beloonde Raoul een goede actie naar binnen met de 2-2. De 1ste helft bleef goed gelijk opgaan en na 15 minuten spelen stond er een 5-5 tussenstand op het bord na goals van Koen 2x en Stephan. En vanaf dat moment gingen ook de dames van kcc zich wat nadrukkelijker met de scores bemoeien, na eerst al een goede actie van Tessa (dat leverde helaas nog geen doelpunt op) en daarna meteen een goed schot van Chantal zorgde voor de 5-6 voorsprong maar direct werd dat weer beantwoord met 2 schoten van DOS'46 en zo werd de stand 7-6. Maar dat was eigenlijk het verhaal van de 1ste helft, als de ene ploeg scoorde dan werd in de daaropvolgende aanval van de tegenstander gelijk weer tegen gescoord en zo ook nu door een slimmigheidje van Bobby onder de korf werd het 7-7. Qua velddoelpunten viel het stil in het verloop van de 1ste helft want bij rust stond het 12-12 na een vrije bal en 2 strafworpen van Koen en 2 strafworpen van Stephan. Al met al een goede 1ste helft waarin we zeker niet onder deden voor dos en de hoop en het vertrouwen op een goed resultaat was aanwezig.

Met dat vertrouwen werd ook de 2de helft gestart want Sophie beloonde haar 1ste schot in de 2de helft tot een doelpunt en een nieuwe voorsprong was een feit, 12-13. Maar vanaf dat moment leek het alsof DOS'46 een 2de adem had gevonden want na een 15-15 stand gingen ze de druk erop zetten en binnen 4 aanvallen stond het opeens 19-15 voor DOS'46. Maar gelukkig lieten Chantal en Tessa, die samen een goed aanvallend koppel vormen in dat vak en veel goals op hun rekening zetten, zich in het voorveld weer gelden en scoorde Tessa een ver schot de 19-16. Maar met 3 snelle goals stond DOS'46 13 minuten voor tijd op een comfortabele 22-16 voorsprong. Maar van opgave gelukkig geen sprake en via een omdraaibal van Koen en een schot van Chantal stond het weer 22-18, wat is er dan nog mogelijk in de laatste 10 minuten?! Een snel schot van DOS'46 en 1 van Stephan zorgde voor de 23-19. KCC/Delta Logistiek bleef aanhaken. 7 minuten voor tijd stond het 24-20 door een schot van Tessa, KCC/Delta Logistiek moest nu wat gaan proberen om dat gat te gaan dichten dus kwam er een wissel: Bobby eruit en Lars erin. Via 2 schoten van Stephan werd het 24-22 en was de spanning plotseling terug in de wedstrijd met nog 3 minuten op de klok. Wordt DOS'46 dan toch zenuwachtig en kan KCC/Delta Logistiek daar van profiteren? DOS'46 bracht er voor alle zekerheid nog maar even 2 senioren spelers in om de winst veilig te gaan stellen. Jammer genoeg lukte het de aanval niet om de aansluitingstreffer te forceren en zo kon DOS'46 de wedstrijd uitspelen en in de laatste minuut het gat nog uitbreiden naar 26-22. 

Ik denk dat 24-22 een mooiere uitslag was geweest als je de wedstrijd hebt gezien waar 2 bijna gelijkwaardige ploegen mooi de strijd met elkaar zijn aangegaan alleen dos net iets meer fysieke kracht heeft en dat heeft ook de doorslag gegeven. Al met al een goede pot van KCC/Delta Logistiek en hebben laten zien dat we terecht op die 3de plaats staan!

DOS'46 gefeliciteerd met het behalen van de kruisfinales en succes daarin tegen Fortuna.

Doelpuntenmakers KCC/Delta Logistiek: Stephan 8x, Koen 6x, Chantal 3x, Tessa 2x, Raoul, Sophie en Bobby allen 1x

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties