De C3 speelt een supersnelle wedstrijd en wint met overmacht. Wat valt op in deze wedstrijd? Het snelle rondspelen van de bal, een topscoorder met 5 punten, een formidabele tafel, veel losse veters bij de tegenstander, een behoorlijk lange fase voor de rust die deed denken aan een andere sport, een sport met batjes en een heel klein wit balletje en tenslotte toch ook wel veel gemiste kansen. Maar wat maakt het uit als je wint met 14-2!!!!!

De eerste helft begint met twee wisselspelers Laura en Vincent op de bank. De aanval wordt gestart met Banoe, Mark, Marieke en Nick. Al heel snel leidt een onderschepping van Nick tot een mooi opgezette aanval van Banoe en Mark, waarbij Mark zijn eerste punt scoort. Na een onderschepping van Carlijn volgt opnieuw een serie missers in de aanval, maar lukt het Nick om er vrij snel 2-0 van te maken. Dat geeft een mooie boost en een onderschepping van Nick leidt tot een 3-0 , gemaakt door Can. Ook de nieuwe aanvallende ploeg heeft er heel wat op losgeschoten, maar na een mooie onderschepping door Banoe komt uit de combinatie Charley Can een vierde goal. Wisselen maar weer.

De vijfde goal wordt door Mark gemaakt en terwijl Charley in de verdediging de nodige onderscheppingen op haar naam schrijft, schiet de aanval er weer lekker op los. Te ver, te dichtbij, onderdoor, bovenlangs. Alle varianten worden uitgeprobeerd. Zelfs een strafworp. Ook MIS. We noemen geen namen. Het tempo ligt wel heel hoog en er wordt heel snel rondgespeeld. En ja hoor, een combinatie van Banoe en Nick leidt tot 6-0. Dan volgt het eerdergenoemde pingponggedeelte. Nick en Marieke weten mooi te onderscheppen, maar bij de aanval lijkt het spel wat voorspelbaar te worden. Ze spelen net zo snel rond als de andere aanvallende partij en schieten net zo veel mis. Sieb en Carlijn hebben een leuke samenwerking. Sieb schiet en Carlijn vangt de bal steeds af. En op dat moment komt KOAG in actie. De eerste score tegen wordt gemaakt. De aanval van de C3 wordt een beetje slordig, maar gelukkig weet Carlijn na een onderschepping van Nick net voor de rust het zevende punt te scoren.

Na de rust vervangt Laura Charley en neemt Vincent de plaats in van Nick. Nick heeft er alle vertrouwen in, want hij doet zijn schoenen al uit. Heel fijn. Er wordt gefloten voor lopen van KOAG en Marieke probeert een schot. Mis. Sieb onderschept, Carlijn onderschept en uiteindelijk leidt een afvangbal door Carlijn tot een tweede aanvalspoging van de C3. Een mooi onderhands schot van Banoe. Mis. Opnieuw afvang door Carlijn. Schot Vincent. Mis. Schot Mark mis. Doorloper. Mis. Nog maar weer eens een onderschepping door de verdediging. Marieke. Mis. Laura onderschept in de verdediging. Marieke schiet. Mis. Nog een keer. Weer mis. Banoe dan. Mis. Carlijn vangt weer af en zo herhaalt het spel zich nog enige tijd. Laura en Carlijn staan lekker te onderscheppen respectievelijk af te vangen en Marieke en Banoe zijn lekker aan het schieten. De dames zijn goed bezig zeg maar. Maar dan komt Mark weer eens in actie. Yes. Raak. Sieb onderschept en nog een keer Mark. 9-1. Wisselen. Waar eerder Sieb en Carlijn een leuke samenwerking hadden, neemt Laura deze rol over. Sieb schiet, Laura vangt af. Gaat heel lekker zo. De twee anderen gaan ook maar samenwerken en uit een mooie combinatie van Can en Carlijn volgt de tiende goal. Vincent weet ondertussen een paar keer goed tussen de bal en de verdediger te zitten. Can en Carlijn proberen het nog een keer, maar het is Laura die voor 11-1 zorgt. Opnieuw draaien maar. En dan gebeurt er toch een soort wonder. Het kleinste jongetje van KOAG probeert een schot van ongeveer de middellijn en die zit. 11-2. Na een onderschepping van Laura schoort Mark uit een heel goed opgezette aanval 12-2. Snel draaien. Marieke onderschept de bal en Sieb en Laura werken opnieuw samen. Laura scoort 13-2. KOAG mist een strafworp en helaas voor Can wordt er gefloten voor lopen. Was een mooie poging. Gelukkig krijgt hij een herkansing. Na een onderschepping van Banoe maakt hij de laatste onderhandse score 14-2.  

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties