Afgelopen maandagavond speelden de D1 en het eerste van KCC/Delta Logistiek de kwartfinales van de RTV Rijnmond Korfbal Cup tegen Maassluis.


KCC/Delta Logistiek D1
Het spelen van avondwedstrijden lijkt de D1 niet echt te liggen. De voorgaande bekerwedstrijden kwam de ploeg moeilijk op gang en maandag was dat al niet anders. Maassluis – dat in de eerste klasse speelt – had een prima ploeg en nam brutaal een 3-0 voorsprong waardoor de D1 in de achtervolging moest. Bij rust keek de ploeg nog steeds tegen een achterstand aan (5-3), scoorde Maassluis direct 6-3, maar daarna kantelde de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 6-8 overwinning voor de zwart-witten zodat de D1 zich toch plaatste voor de halve finales.

KCC/Delta Logistiek 1
Het eerste speelde maandag ook tegen Maassluis, dat in de zaal in de middenmoot van de tweede klasse staat. Op papier een “makkelijke” tegenstander, maar dat moet er in het veld nog wel uitkomen. Is de uitslag niet hoog genoeg, dan is het een matig prestatie. Is de overwinning ruim, dan is dat logisch. Er was dus maandag niet veel te winnen en de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus beschouwde dit dan ook als een goede oefenwedstrijd voor de topper zaterdag tegen KVS/Maritiem. KCC/Delta Logistiek startte met drie invallers en in de tweede helft kwamen er nog drie invallers bij. Het niveau van het tweede is echter zo hoog dat dit weinig uitmaakte en de ploeg scoorde er flink op los. In de rust was het 7-18 en uiteindelijk was het twee minuten voor tijd 17-39 en wachtten de KCC-supporters op de 40e goal. Er waren kansen genoeg, maar helaas verwierf niemand de eeuwige roem door de bal door de mand te schietenen bleef het bij 17-39. Niettemin een keurige uitslag waarmee de ploeg zich plaatst voor de halve finales. Zodra bekend is waar, wanneer en tegen wie er gespeeld wordt zullen we dat uiteraard op de website vermelden.

Uitslagen/programma

Kwartfinales D1
Maassluis D1 – KCC/Delta Logistiek D1  6-8
Oranje Wit D1 – Movado D1  9-8
KOAG D1 – KCR D1  4-5
Sporting Delta D1 – Vitesse D1  7 januari 2014

Kwartfinales eerste teams
Maassluis 1 – KCC/Delta Logistiek 1  17-39
KCR 1 - DeetosSnel 1  22-21 (na golden goal)
Oranje Nassau 1 – RWA 1  23 december 2013
WION 1 – Albatros 1  17-19

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties