Na een veldseizoen met de gemiddelde tussenstand van een zevende plek in de ranglijst, startte ook KCC/Delta Logistiek A2 vijf weken geleden met het officiële zaalseizoen. Twee van de drie oefenwedstrijden werden gewonnen en het doel was duidelijk; namelijk kampioen worden om zo te promoveren naar de overgangsklasse. Dit zou te bereiken moeten zijn door middel van vertrouwen in onszelf en elkaar, ‘lang-kort-korf’ en scherpte aanvallend en verdedigend. Met tegenstanders als Oranje-Wit A1, HKC A1, IJsselvogels A1, KCR A2, Merwede A1, Vitesse A1 en DeetosSnel A1, waren de grootste concurrenten IJsselvogels A1 en Oranje-Wit A1.


DeetosSnel A2 - KCC/Delta Logistiek A2
De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen DeetosSnel A2. Op het veld werd verloren van Deetos A1, maar nu was de A2 tegenstander. Nadat KCC/Delta Logistiek A2 in het begin even wakker moest worden geschud toen zij tegen een achterstand aankeek, bleek deze achterstand later totaal onnodig. De A2 kwam terug en hierna is zij geen enkel moment meer in gevaar gekomen. Mooie aanvallen werden gecreëerd waaruit veel doelpunten ontstonden. Te zien aan de score. Met een mooie overwinning van 14-20 werd de eerste wedstrijd afgerond.

KCC/Delta Logistiek A2 - Oranje-Wit A1
De tweede wedstrijd zou plaatsvinden in onze eigen hal tegen Oranje-Wit A1. Vanaf deze week was Wigle bereid om de wedstrijden te filmen, zodat er gereflecteerd kan worden na iedere wedstrijd als daar de behoefte naar is. Hartstikke bedankt daarvoor!
Dit zou een wedstrijd worden waar men het liefst een kat zou zijn die negen levens had, want dit soort wedstrijden zijn niet goed voor het hart.
Er werd begonnen met de rituele groepsyell, waarna de A2 vol vertrouwen het veld op liep. Toch was de spanning van de gezichtjes af te lezen. Amber en Frederike waren er bij als trouwste mental supporters; beide meiden zijn jammer genoeg geblesseerd. De beslissing die gemaakt werd aan het begin van de zaal om met zes heren en zes dames in de A2 te spelen, kwam goed uit. We hopen dat de meiden snel weer fit zijn en volledig kunnen meedraaien!
De A2 keek na 10 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Goede passes aanvallend ontbraken en het vertrouwen in de schoten leek niet aanwezig, waardoor er steeds maar korte aanvallen waren. Waar was de aanvallend scherpe A2 van vorige week gebleven?
In het ene vak leek aanvallend juist meer rust in de afronding nodig te zijn, terwijl in het andere vak aanvallend juist dynamisch spelen van belang was. Die rust in de afronding werd gevonden en dat bracht de stand na een 2-4 naar 4-4.
Verdedigend ontstond er wat meer rust, maar de A2 ging rusten met een stand van 5-7.
Op dit moment was er geen gebrek aan vertrouwen of de A2 deze wedstrijd zou verliezen.
Tijdens de slotfase van de tweede helft kwam de vechtlust, die tijdens de eerste helft een beetje verstopt zat, naar buiten. Van vier doelpunten achter, werd teruggekomen naar drie doelpunten achter. Op een gegeven moment was de stand 10-12. De spanning was om te snijden. De A2 scoort twee keer tot de gelijkmaker. Nog één minuut op de klok. Oranje-Wit heeft nog genoeg kansen om te kunnen scoren, maar komt niet tot een doelpunt. Met nog minder dan één minuut op de klok scoort Femke de 12-11. Als het fluitsignaal dan echt klinkt is deze overwinning een feit.
Coach Henk-Jan zegt tijdens het complimentenrondje dat Oranje-Wit op het veld de puntjes van de A2 heeft gestolen en dat het nu precies andersom is. Er is nog heel veel werk aan de winkel. Dit alles doet er op dit moment even niet toe. De spanning die zo’n anderhalf uur geleden was te lezen op de gezichtjes, is nu veranderd in een hele grote glimlach. Dit soort wedstrijden geven weer vertrouwen voor de komende week.

KCC/Delta Logistiek A2 – Vitesse A1.
Zaterdagmiddag, het is weer zover. Voor de A2 stond er een wedstrijd tegen Vitesse A1 op het programma. Na een gezellige lunch waar de A2-spelers de nodige kracht door middel van Danoontje en broodjes met kruidenkaas en sla hadden verkregen, konden zij beginnen aan de wedstrijdvoorbereiding. Tijdens de voorbespreking van de wedstrijd tegen Vitesse A1, werd benadrukt buiten de comfortzone te treden. Alles binnen de comfortzone is veilig en daar voelt het fijn om binnen te “spelen”. Alles erbuiten kan vervelend voelen en op zulke moment wil je het liefst weer terug in je comfort zone. Maar waar de magie is, dat is buiten de comfortzone. De bedoeling is dan ook om de grenzen op te zoeken en eigenlijk een stapje verder te gaan dan dat je wilt.
Aan het begin van het seizoen waren IJsselvogels en Oranje-Wit als heuse concurrenten aangewezen, maar het blijkt dat er in deze poule van alles mogelijk is. Aangezien er weer wat mankementen onder de meiden van de selectie heersten (altijd wat met die meiden), was de A2 met slechts 3 dames. Gelukkig stond Jotika voor het team klaar en speelde mee.

De altijd trouwe supporters zaten klaar om vermaakt te worden met prachtig korfbalspel. In het begin van de wedstrijd liep het echter wat stroef in de aanval, wat het iets minder vermakelijk maakte om naar te kijken. Onnodige plaatsfouten namen de overhand. Ondanks dat de verdediging uitstekend werk liet zien, wilden de ballen bij Vitesse wel vallen.

Op een gegeven moment kijkt KCC/Delta Logistiek aan tegen een 1-3 achterstand. De dames van Vitesse vonden het erg fijn om hun lichaam in de strijd te gooien en daar zijn onze schattige meisjes niet tegen bestand. Zij waren erg slim in het voorsnijden, wat ook moeilijk te verdedigen was. De aanval van KCC/Delta Logistiek laat steeds beter spel zien en er worden mooie kansen gecreëerd. Bovendien verdwijnt de rommeligheid naar de achtergrond.

Een mooie doortikbal brengt KCC/Delta Logistiek voor het eerst op voorsprong en dit is het begin van het succes! Deze voorsprong wordt vastgehouden en we gaan de rust in met een 7-6 voorsprong.

Dan begint de 2e helft, de beruchte 2e helft van de A2 waarin het altijd terugkomt, of de voorsprong (niet) behoudt. Het is nooit saai, dat moet ze wel weggeven worden. De stand loopt gelijk op en er wordt met vlagen goed korfbal laten zien. Ook begint Vitesse zich nogal te ergeren aan de scheids, wat hen echter helaas net niet uit de wedstrijd haalt.

KCC/Delta Logistiek houdt het hoofd koel en komt op een 11-9 voorsprong. Dit is het welbekende keerpunt, zullen we de voorsprong vergroten, of verzaken we door net iets té rustig spel? Helaas was dit tweede vandaag van toepassing. Na een superspannende slotfase, de dames met handicap aan de kant wordt de adem vaak ontnomen, eindigt de wedstrijd met 12-12. Of het een gewonnen of verloren punt is, valt over te twisten, maar het punt is in ieder geval binnen.

Merwede A1-KCC/Delta Logistiek A2
Na een video-analyse op de donderdag van de wedstrijd tegen Vitesse, de voorbespreking en een goede warming up was Merwede kandidaat om opgerold te worden. Uit de videoanalyse kon worden geconcludeerd dat temporiseren in de aanval ontzettend belangrijk is. Hiernaast is voor verdedigen in de verdediging van belang. Dat gelijkspel van de week ervoor was nog niet vergeten, dus het was nodig tijd om nu weer even de twee punten mee naar Capelle aan den IJssel te nemen.
Na twee minuten stond er al een 2-0 achterstand op het scorebord. Wat heeft de A2 toch steeds aan het begin van de wedstrijd? Was het onderschatting geweest?
Aanvallend worden veel aanvallen snel onderbroken doordat het reyboundend niet lukt. Het speelt ook mee dat de A2 mee gaat in het tempo van Merwede, zowel verdedigend als aanvallend. Door de kleine, domme foutjes gaan de spelers zich onnodig aan de scheidsrechter irriteren, dat het spel ook niet ten goede komt. Er wordt gerust met een achterstand van 8-5.
Verdedigend wordt er veel voorgesneden door de dames van Merwede, waardoor er schoten kunnen worden genomen door de heren van hen. Dit is een punt waar op te trainen valt.
De A2 komt na vijftien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft tot een gelijke stand van 9-9. Er zijn heren gewisseld en dit brengt weer wat energie in het vak. Dit gaat zo door tot 11-11. Merwede komt steeds één punt voor waarna de A2 weer scoort tot de gelijke stand. Op het moment dat de 12-11 voor Merwede zeven minuten voor tijd wordt gemaakt, ontstaat er een tijdelijke chaos. Er worden mooie kansen gecreëerd in de aanval, maar de bal wil niet door het mandje vallen. De verdediging blijft later rustig en doet er alles aan de bal zo snel mogelijk naar de aanval te brengen. Een strafworp aan de kant van de A2 wordt gescoord en de stand is weer gelijk. De A2 houdt van spanning opbouwen op het laatste moment lijkt wel uit de laatste minuten van de wedstrijden van de afgelopen weken.
Dan wordt het laatste doelpunt van de wedstrijd en de winnende voor Merwede, maar ook meteen de verliezende voor onze A2 gemaakt. Er worden nog allerlei pogingen gedaan om de stand toch weer gelijk te brengen, maar niets leidt nog tot een doelpunt.
Het is zuur, verliezen, twee minuten voor het einde van de wedstrijd. Als er gekeken wordt naar hoe de A2 kan spelen en hoe zij speelden vandaag, was een winst ook niet helemaal evenredig geweest. Het leerpunt dat te halen valt uit deze wedstrijd is vooral het onderscheid maken tussen hoofd- en randzaken.

KCC/Delta Logistiek A2 – IJsselvogels A1
Vandaag moet het dan echt gebeuren, de grote concurrent IJsselvogels verslaan! Nadat Henk-Jan onze toppers aan de hand van de werking van het hart heeft uitgelegd, dat zij na zware inspanning te hebben geleverd, ook weer rustmomenten moeten nemen. Kortom; tempowisseling. Maar zal de A2 de hartjes van de toeschouwers sneller doen kloppen? Het doel was vandaag om ons basisniveau te bereiken, zelfs om daar bovenuit te stijgen.

Verdedigend werd er zeer scherp begonnen, alle afvallende ballen waren voor KCC/Delta Logistiek. Iedereen was goed gefocust op het voorverdedigen en dit wierp zijn vruchten af. Aanvallend liep het in het begin wat stroef, rust werd afgewisseld met actie, alleen er kwamen niet echt kansen uit. De bal werd voornamelijk doorgepasst.

Op een gegeven moment begint het balletje te rollen en de stand liep gelijk op. KCC/Delta Logistiek laat zien uit welk hout zij gesneden is! Er worden mooie doelpunten gemaakt en er wordt hard gewerkt. Wel krijgen wij zeer veel vrije ballen en strafworpen tegen, sommige onterecht, sommige terecht. Vooral onder de paal zijn er onnodige fouten gemaakt. We gaan de rust in met een achterstand van 8-11.

Dan nu weer die 2e helft voor verrassingen! Een achterstand betekent terugvechten, en dat is wat KCC/Delta Logistiek deed. De inhaalrace was begonnen. Maar dit bleek helaas een korte sprint te zijn, want bij 10-12 viel het dubbeltje weer de andere kant op.

Na een tijdje hikt KCC/Delta Logistiek weer aan tegen een achterstand van 4 doelpunten maar liefst, 10-14. Maar ook nu toont dit team weer zijn doorzettingsvermogen en veerkracht. Zij komen terug tot 16-16 in een spannende eindstrijd en dan… Een strafworp mee. Na deze strafworp zou de wedstrijd afgelopen zijn. Maar wie was dan de dappere speler die deze strafworp nam? Gerbert nam de zware taak op zich om deze strafworp onder grote druk te nemen. En hij miste. Het verdriet was groot, maar we hebben er als een team gestaan en komen er ook als een team weer uit. Iedereen was trots op Gerbert dat hij de strafworp heeft genomen, want wie niet waagt, wie niet wint.

Gezien de trainingen waar elke speler stuk voor stuk keihard vecht voor het team en voor zijn individuele vooruitgang, rest mij te zeggen dat er vertrouwen moet blijven in jezelf. Wanneer het er om draait staat de A2 er die er moet staan. Zoals trainer Alex zegt: ‘mentaal zit het wel goed.’ Doorvechten tot het eind is één van de sterkste kwaliteiten van de A2. Als dit wordt doorgezet gecombineerd met goed korfbal en durf, dan kan er echt nog eens wat MAGISCH gaan gebeuren.

Maar wij zijn hard op weg om die titel te bemachtigen!

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties