De C3 speelt de eerste verwarmde wedstrijd van het seizoen vol overtuiging. Inderdaad, het zaalseizoen is begonnen. Op de website is dat nog niet helemaal doorgedrongen, want we werden doodleuk naar het veld gedirigeerd. Dat leidde alvast tot een spannende entree, want slechts 1 speler wist de zaal te vinden, de rest van het team dwaalde rond in Vlaardingen.

De eerste helft begint in de aanval met Banoe, Marieke, Mark en Nick. Al heel snel weet Mark het spel te openen met een geweldig afstandsschot. De verdediging van KCC/Delta Logistiek zit er fel op, maar kan niet verhinderen dat Oranje Nassau een tegen punt scoort. De komende minuten gaan beide teams gelijk op. KCC/Delta Logistiek schiet veel, maar steeds mis. De verdediging is buitengewoon fanatiek, wat er toe leidt dat ON stil komt te staan. Het spel valt compleet dood. Er wordt een aantal keer gefloten voor ‘snijden’, nooit eerder meegemaakt, en er wordt veelvuldig gefloten voor een verdedigd schot. Helaas. Na enkele minuten resulteert een supersnelle aanval van Can en Carlijn in het tweede punt voor KCC/Delta Logistiek. Na opnieuw een mooie onderschepping van de verdediging lukt het de combinatie Vincent-Carlijn een derde punt te scoren. De beurt gaat weer naar het andere team. ON valt fanatiek aan, maar Laura weet de bal na een mislukt schot te vangen en speelt uit naar KCC/Delta Logistiek. Nick heeft diverse schotpogingen, maar het is uiteindelijk de combinatie Banoe- Mark die voor het vierde doelpunt zorgt.

Met de stand 4-1 gaan we de tweede helft in. Na diverse schotpogingen van Nick en Banoe weet Marieke de score op 5 te zetten. Hiermee lijkt de toon voor de wedstrijd gezet, ON komt er niet meer aan te pas. De aanval van KCC/Delta Logistiek heeft een aantal mooie acties, maar het duurt een hele tijd voordat de teller er twee bij heeft staan. Er wordt veel gefloten voor verdedigde schoten en de aanval van ON bestaat de tweede helft uit stilstaan. De coach roept hen veelvuldig toe dat ze moeten bewegen, dat er meer actie moet komen. De bal wordt vaak onderschept door Nick en Banoe en na veel mislukte pogingen lukt het Vincent er 6-1 van te maken, gevolgd door een mooie combinatie van Vincent en Can, wat de score op 7-1 zet.

De verdediging van KCC/Delta Logistiek zit er weer bovenop en na een strafworp van Nick staat KCC/Delta Logistiek op 8-1, gevolgd door 9-1 van Marieke. Opnieuw gewisseld. Het tiende punt wordt gemaakt door Can, die daar behoorlijk de tijd voor neemt. Doe ik het zelf, speel ik af, ja, wat zal ik eens doen. Zelf maar. En ja hoor, hij zit erin. Carlijn maakt er na een mooie opzet door goed rondspelen 11-1 van. Na de wissel volgen er nog 2 scores, 1 door KCC/Delta Logistiek via de combinatie Marieke – Mark en vooruit, eentje door ON. Het slot van de wedstrijd kenmerkt zich door een fel ON, waar met name Laura, Can, Carlijn en Vincent veel mee te maken hebben. Er wordt wat afgemept. Ze weten zich echter goed staande te houden en met een eindstand van 12-2 mag je natuurlijk gewoon thuiskomen. Mooie en veelbelovende start van het zaalseizoen.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties