Het waren de weekjes wel. Een weekje uitrusten van de klinkende 18-3 overwinning op DeetosSnel D1. Daarna het beker treffen met Sporting Delta, waar onze D1 voor het eerst te maken kreeg met het spelen van een doordeweekse wedstrijd met alle spanningen daaromheen als reistijd, aanvangstijd, file enz. en die vervolgens verliezen. Vervolgens de blijdschap dat ze weer in het bekertoernooi mogen uitkomen als beste verliezer, maar een kniesoor die daar over zeurt. Dus Vriendenschaar (HA) here we come.

En dan deze zaterdag de wedstrijd tegen Weidevogels D1. Op papier een zelfde tegenstander als DeetosSnel, maar je moet het nog maar even laten zien. Al die perikelen van afgelopen tijd werden vanaf het begin weggeblazen. Alle spelers lieten goed spel zien, waardoor er medespelers in stelling konden worden gebracht om te scoren en dat deden die dan ook naar hartenlust. Uit alle hoeken en gaten vlogen ze er in. De ene nog mooier en spectaculairder dan de andere. Iedereen werd bij het spelletje betrokken en lukte het niet linksom, dan wel rechtsom of door het midden. Prima samenspel leidde met rust een tussenstand in van 11-1.

Ja en hoe bereik je nu dat ze dat volhouden in de tweede helft. Nou gewoon ze uitdagen om ook in die helft dubbele cijfers op het bord te krijgen en ze dan chips in het vooruitzicht te stellen. Dus ook in deze helft ging de D1 lekker door met waar ze al mee bezig waren. Sterker nog binnen 15 minuten stond de 20 op het bord en weer lieten de spelers zien dat ze een hecht teams zijn. Iedereen droeg zijn steentje bij. Cellie Voets was er ingekomen voor Floor Dorsman, maar ook zij kon lekker haar spel spelen binnen het team. Tegen het einde kwam er nog een heuse publiekswissel en Thijmen Voets kon ook nog even meedoen.

En aan het einde kwam, voor ons als publiek, het mooiste van de middag en het bewijs dat het onderling binnen het team wel goed zit. KCC/Delta Logistiek kreeg een strafworp. Gerald, de vaste strafworpnemer in dat vak, zocht terwijl hij al klaar stond voor de strafworp oogcontact met Merel en zei dat zij deze strafworp moest nemen. Als je 11 jaar bent en dit doet, dan verdien je groot respect. Gerald hulde. Stefan en Michael prima coaching, door ze zo scherp te houden.

Wat vervelend was aan deze galavoorstelling was dat blijkbaar na DeetosSnel ook Weidevogels waarschijnlijk te hoog is ingedeeld. Na afloop zagen we diverse spelers huilend van het veld komen. Ze verliezen wel vaker met grote cijfers, maar ik denk niet elke week op deze manier. Het is jammer dat een vereniging vasthoud aan die hoofdklasse plek en niet kijkt naar het niveau van haar kinderen. Ik kan me niet voorstellen dat het voor hen leuk is om op deze manier je sport wekelijks te moeten beoefenen. DeetosSnel; 3 gespeeld, nul punten, 15 voor én 54 tegen, Weidevogels; 2 gespeeld, nul punten, 5 voor én 43 tegen. De cijfers zeggen genoeg.

Volgende week de extra beladen streek derby tegen Nieuwerkerk. Als deze wedstrijden al niet elke keer speciaal zijn, dan wel dit jaar. Want wie is de coach van Nieuwerkerk? Ja precies Christian Dekkers. Ik hoop dat Stefan en Christian wel afspreken iets volledigs tegengesteld aan te trekken, want anders weet niemand, in en langs het veld, wie wie is en naar wie ze moeten luisteren. Dat kan nog wel eens heel verwarrend worden. Maar het wordt wel een wedstrijd om naar uit te kijken. D1 zet deze lijn lekker door tegen Nieuwerkerk. Het toverwoord zal volgens mij rust zijn. Succes en bedankt voor deze wedstrijd.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties