KCC/Hijbeko A2 heeft een lange voorbereiding gehad met nu al 5 wedstrijden gespeeld en nog een te gaan. De eerste wedstrijd was op een dinsdagavond in Den Haag tegen Ons Eibernest A1. Het zou een lastige pot worden. Het was onze eerste ding weer in de zaal, hadden nog niet getraind, en we moesten spelers aan de A1 afstaan die ook moest oefenen. Daar kwam nog bij dat we er niet met ons koppie bij waren. Veel domme en rare fouten en gewoon slap spel van onze kant. Uiteindelijk hebben we toch maar met een klein verschil verloren. Met ingang van deze wedstrijd kregen we er ook een aantal A3 spelers bij die we graag wilden zien ballen.

De tweede wedstrijd was tegen Nieuwerkerk A2 thuis op donderdagavond. Nieuwerkerk kwam met het halve B1 team en wij wilden perse wat recht zetten. Nieuwerkerk deed het niet slecht ne wij ook niet. Wij waren beter bezig dan afgelopen dinsdag en zowaar waren er dingen te zien dat je denkt van ja, hier doe ik het voor. Met veel wisselen en kijken en proberen, wat voor de spelers ook moeilijk, werd het toch nog een leuk potje. We zaten in een opwaartse lijn.

De derde wedstrijd was ook weer thuis op zaterdag tegen ONDO(G) A1. Wij Yvonne en ondergetekende hebben deze pot weinig gezegd, onderling wel veel gepraat en gekeken want de spelers en speelsters maakten het ons heel erg moeilijk. Want een compliment is voor hun, want we lieten ze vrijuit ballen, maar ze beleven doen wat ze moesten doen. Gewoon goed korfballen. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 15-13. Het scoren lukt dus wel, maar we krijgen teveel tegendoelpunten. Nou ja, voor ons een taak om het verdedigen nog beter op te pakken.

De vierde wedstrijd was weer uit in Den Haag tegen DES A1. Op maandagavond reisden we af naar Ypenburg naar de Piet Vink Hal. Deze avond zou een ontspannenavondje worden. Op voorhand waren wij al melig (de druk was er bij ons af), maar wonder boven wonder, bij de spelers niet. Die gingen er vol voor. De een na de ander scoorde en zo was het bij rust al 1-11. De tweede helft gingen ze gewoon door. Super om te zien. Bij een stand van 4-20 blies de scheidsrechter af en konden we constateren dat we een leuke en goeie ploeg hebben om in de competitie straks wat te kunnen betekenen.
De vijfde wedstrijd was weer uit tegen Achilles A1 uit jawel……..weer Den Haag. Door eerst bij de verkeerde hal gestaan te hebben kwamen een kwartiertje te laat aan bij de goeie hal en gingen we zonder enig voorbereiden en een klein beetje warm lopen van start. Die start was voortvarend. De tegenstander werd helemaal overrompeld in de eerste minuten, want het was zo 0-4. Maar Achilles speelt ook eerste Klas en kwam langzaam terug. Met veel fysiek spel wisten ze ons aardig te intimideren. De ruststand was 5-4 voor Achilles, want er werd heel lang niet meer gescoord. We kwamen de afspraken niet na die we het hele seizoen al deden. Daar in de rust nog even op gewezen en weer vol aan de bak. De tweede helft ging dat ook wat beter. De score werd langzaam uitgebouwd en zo had er een stand van 11-13 op het scorebord moeten staan die niet aan stond. Jammer!!!! Al met al zit er een stijgende lijn in en wennen we zo best aan de zaal. Zaterdag nog een wedstrijd thuis tegen Albatros A2 om 11.00 uur en dan begint de competitie. Wij debuteren na promotie vorig jaar in de eerste klasse. Wij(Yvonne en ondergetekende) gaan er alles aan doen om in deze klasse zo goed mogelijk voor de dag te komen. We hebben er de ploeg voor en met de spelers van de A3, ook die zullen we hard nodig hebben, gaan we er een mooi seizoen van maken. Ik wil Sander Souren nog even bedanken voor het regelen van de oefenwedstrijden, de chauffeurs voor het rijden.
Hierbij wens ik ook de A1 en de A3 succes. De coaches succes en hopelijk wordt het een schitterend seizoen met mooie, spannende wedstrijden.
Ben Wolvers

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties