Afgelopen zaterdag speelden de A3 tegen Vriendenschaar A2 uit Bodegraven. Heel de week hadden onze spelers het er al over. Ze gingen niet uit van hun eigen kunnen, maar waren eerder bang welke tegenstander er in het veld zou staan. Omdat we op een paar invallers en reserve mensen moesten wachten was de voorbereiding niet ideaal. 20 minuten voor tijd kwamen we aan en ondanks dat iedereen omgekleed was moesten we natuurlijk nog bespreken in een van de twee kleedkamers die de Vriendenschaar rijk is. Ook de scheidsrechter had zich niet voorbereid, die kwam het veld op in een zwart shirtje. Bij de vraag of hij een ander kelur shirtje aan wilde doen, was zijn reactie van: Oh, spelen jullie in het zwart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Hoe bedoel je voorbereid!!!)

De eerste 3 minuten waren niet best voor ons. Ondanks dat we er op gehamerd hadden gelijk geconcentreerd en scherp te beginnen, was die scherpte er totaal niet. Binnen no-time stonden we 2-0 achter en konden we aan de inhaalrace beginnen. Dit ging niet zo makkelijk als we dachten, want er spelen een paar lange heren in bij Vriendenschaar waar wij heel veel moeite mee hadden. Hierdoor waren we bijna elke aanval na een schot de bal al weer kwijt en ging het tempo er uit. Des al niet te min wisten we de stand langzaam om te buigen naar een ruststand van 3-5.

De tweede helft ging niet veel beter. En hierdoor ontstond er ook wat irritatie hier en daar wat  het spel niet echt deed verbeteren.Bij een een 4-7 voorsprong hadden we het eigenlijk uit moeten spelen, maar door slecht te reageren en weinig inzet tonen wist de tegenstander terug te komen. Die gingen erin geloven en KCC/Delta Logistiek kreeg het steeds moeilijker. Uiteindelijk zou het 9-8 worden in ons nadeel. In de laatste mnuut kregen we nog een dot van een kans, maar die mocht er uiteraard niet in. Conclusie: Ook als het tegen zit moeten de koppies omhoog blijven en geloven in je eigen kunnen. Want korfballen kunnen we echt wel.

Van deze wedstrijd moeten we leren en  volgende week tegen RWA thuis moeten we er weer staan. Als team en knokken voor elkaar.

Timo, Richelle en Ruben bedankt voor heet reserve staan.

Statistiek: Menno van Beek 3x, Menno kasbergen 2x, Jotika, Mieke en Jamie 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties