Het was al de gehele dag somber, druilerig, nat en vanaf half vijf begon het ook nog eens flink te waaien. Om half zes kwamen de eerste spelers van de D1 één voor één de kantine binnendruppelen voor hun avondwedstrijd tegen PKC/Hagero D1. Buiten lieten de elementen zich nog wat harder gelden en rond zessen kwam ook de tegenstander binnen. Niet veel mensen in de kantine vonden dit een avond waarop een leuk potje korfbal gespeeld kon worden, alleen dacht de scheidsrechter daar anders over. Eén enkeling zag het voordeel in van de weersomstandigheden voor onze D1.

Eindelijk naar buiten om de wedstrijd te gaan spelen. De spelers stonden al doorweekt, maar geconcentreerd op het veld. De ouders gingen massaal in de dug-out van het hoofdveld staan om zo door het plexiglas en enigszins droog naar de wedstrijd te kunnen kijken.

De wedstrijd ging in het begin lekker gelijk op. Schoten van afstand bleken al snel niet te doen, omdat de bal direct weer snel naar beneden werd geblazen. Dan maar met kort spel leken de coaches in hun doorweekte wijsheid te roepen, al konden wij dat vanachter het glas niet echt horen. Deze tactiek betaalde zich al snel uit in wat kansen en een terecht gegeven strafworp, die door Gerald knap werd benut. Niet veel later verdubbelde Anne met een goede doorloper de score. De wedstrijd ontwikkelde zich in een tweestrijd die op en neer ging, maar waarbij beide partijen steeds minder kansen op een score kregen. De kou, de wind en de regen zorgde er voor dat beide partijen steeds meer verkleumde en minder konden laten zien.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. De spelers wilde wel, maar konden niet. Langs de kant moedigde iedereen de spelers aan, al betwijfel ik of dat ze dat hebben gehoord vanuit die dug-out.  PKC werd wel sterker, maar onze D1 hield stand en gaf geen grote kansen weg.

Er werd misschien technisch niet top gespeeld, maar wel met een grote inzet waarbij iedereen tot het einde toe bleef vechten voor het resultaat. Een hele knappe prestatie tegen een sterke tegenstander, maar zeker gezien de tegenwerking van de grootste tegenstander van de avond: het weer! Alle spelers hebben zich maximaal ingezet en onze D1 ging inderdaad het beste met de omstandigheden om. D1 gefeliciteerd met dit resultaat!

Korfbalcompetitie

KCC speelt uit op zaterdag 25 januari 2020 tegen AW/DTV 1 om 20:00 uur in sporthal Zeeburgereiland.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties