De selectie van KCC/Delta Logistiek is weer begonnen met de voorbereidingen voor het seizoen 2013/2014. Nieuwe spelers in de selectie, die zijn overgekomen, nieuw trainersduo. Iedereen moet aan elkaar wennen. Op zaterdag 10 augustus 2013 begon het seizoen met de bekende IJsselcup in eigen huis. Nadat editie 2011 en 2012 al een prooi voor KCC/Delta Logistiek was, harkte Jan Bongers en Arthur Carolus samen met de selectie de eerste prijs van het seizoen binnen. Zowel KV Wageningen en Swift bleven ver achter en met een grote voorsprong won KCC/Delta Logistiek de IJsselcup.

Na een week trainen stond zaterdag 17 augustus 2013 het befaamde trainingsweekend op het programma. Rond 09:15 uur al verzamelen, was voor veel spelers erg lastig maar na een bakje koffie vertrok de selectie naar het Zeeuwse Vlissingen, waar het rond 11:00 uur aankwam op "camping" De Nolle. Het bleek een kleine Zeeuwse camping te zijn en de selectie werd achteraf op een soort van jeu de boulebaan gezet met de tenten. Er was geen sprietje gras te bekennen. Verbazingwekkend gingen de haringen toch makkelijk de grond in en ook werd de tent van de trainers netjes op een goede manier in elkaar gezet.

Rond 11:30 uur vertrok de eerste groep naar Oost Souburg, zo'n 10 minuten van de camping, alwaar op he complex van Fortis een driekamp met de gastvereniging en DSC (ook tegenstander in de competitie) werd afgewerkt. In de eerste wedstrijd speelde het 2e tegen Fortis 2 en gezien het niveauverschil werd deze wedstrijd vrij makkelijk gewonnen. Hierna speelde het eerste op het veld ernaast tegen DSC, een toch pittige tegenstander. Na 2x30 minuten was ook hier de buit voor KCC/Delta Logistiek en had men een voorschot gegeven op de komende competitieontmoeting in Eindhoven. Wellicht is dit te vroeg gezegd, want beide ploegen zitten nog vol in de voorbereidingen. Ook de A1 was gearriveerd en speelde hun wedstrijden tegen respectievelijk Fortis A1 (gewonnen) en DSC A1 (verloren). Om 16:15 speelden zowel KCC/Delta Logistiek 1 en 2 hun laatste wedstrijd en wel tegen respectievelijk Fortis 1 en DSC 2. DSC 1 had al een wedstrijd in de benen en moest 45 minuten na de eerste wedstrijd al weer aan de bak. KCC/Delta Logistiek eindigde tegen Fortis en had het in het eerste bedrijf wel lastig. Fortis bleef aanklampen maar het werd in de 2e helft rechtgezet. Een nette 9-14 overwinning stond er op het bord.

Overall werd KCC/Delta Logistiek winnaar van de driekamp, alleen kon er helaas geen beker meegenomen was. Men streed voor de eer. Na een verkwikkende douche en wat versnaperingen werd het vuur aangestoken en kon de selectie aanschuiven met Fortis aan de BBQ, dat uitstekend was georganiseerd. Toen het schermerig begon te worden vertroken de selectie rond 21:30 uur terug naar het fort in Vlissingen. Daar werd aanstalte gemaakt voor een avondje/nachtje Vlissingen. In Vlissingen werd kennisgemaakt met vele kroegen. Na een goede "nachtrust" op een heerlijk harde grond, heeft men op zondag nog ontbeten in Vlissingen en is daarna vertrokken naar Capelle aan den IJssel.

Complimenten aan de organisatie van de driekamp. Deze was goed georganiseerd, ondanks het warme weer geslaagd. Wellicht kunnen we Fortis volgend seizoen verwelkomen in Capelle aan den IJssel tijdens de IJsselcup.

Zaterdag 24 augustus wacht een confrontatie met het Amsterdamse AWDTV. Hierna start op 31 augustus 2013 de selectie met een thuiswedstrijd tegen Avanti (P) en Die Haghe 2.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties