Het was een leuke, enerverende en fysiek zware week voor de A-Jeugdselectie. Zowel de A2 als de A1 hadden wat (resp. drie en vier) oefenwedstrijden af te werken. Wedstrijden die gepland zijn om enerzijds de nodige ervaring op te doen en te bekijken welke spelerscombinaties het beste werken, anderzijds om snel aan de zaal te wennen en ritme op te doen.

Voor plekken in de A2 “streden” de volgende spelers: Michelle, Simone, Frans, Rens (allen A3), Marloes, Lisette Z, Lisette K, Esmée, Marcel, Thomas, Nick en Robert. Voor de A1 waren dat: Evelien, Jet, Melissa, Kirsten, Ruth(A2), Sven, Wouter, Fabian, Stefan, en Christian(A2).

Ook voor de coaches doen de oefenwedstrijden een appèl op de stressbestendigheid. Het wikken en wegen over de opstellingen en de uitgangspunten vergen de meeste energie. Bij de beoordelingen gaat het om ontwikkeling naar realistische verwachting (wat de speler brengt) in relatie tot potentie (waartoe de speler in staat kan zijn) en de gewenste situatie (gestelde doelen). Natuurlijk is dit een bijna dagelijkse bezigheid, want we zijn er zeer veel mee bezig. De oefenwedstrijden staan dus niet op zich, maar zijn er om de twijfelgevallen in een ander teamverband te beoordelen. Want in de weken op het veld hielden we de ontwikkelingen van de spelers bij A1, A2 en A3 nauwgezet bij. Afgelopen weekend hebben we de laatste beoordelingen gedaan en zijn we er uit met welke teamsamenstellingen we de zaal ingaan. Nu nog ter goedkeuring naar de TC en dinsdag communiceren we het naar de teams.

Sporting Delta A1
Zoals bekend speelde de A1 vorige week zaterdag een onverwacht mooie pot tegen Deetos A1: 19-19. Afgelopen dinsdag was het de beurt aan Sporting Delta A1. Ik wil daar maar één ding over kwijt: “snel vergeten en ervan leren……”. Ik houd ’t op een typische dinsdagavond. De spelers waren vooral reactief i.p.v. (pro)actief en leken ongeïnspireerd. Dat kan dan weleens in zo’n oefenreeks, want er zit altijd een slechte wedstrijd tussen. Het was de verdienste van Sporting Delta en ook onze eigen instelling dat het verlies terecht groot was: 21-14.

Nieuwerkerk A1
Donderdag namen we het op tegen het sympathieke Nieuwerkerk A1. Met het openingsweekend van de driekamp bij onze seizoenstart bij De Meervogels nog in ons hoofd (we werden er helemaal vanaf gespeeld door deze degelijke ploeg!) gingen we gemotiveerd de wedstrijd in. De eindstand van nu was schappelijker dan toen: 20-18 verlies. De A1 speelde duidelijker en frisser dan op dinsdag, doel- en taakgerichter, vooral proctief, meer anticiperend.

Groen Geel A1
Afgelopen zaterdag dan eindelijk een thuiswedstrijd tegen Groen Geel A1, die net als wij in de Eerste- en Overgangsklasse uitkomen. Dus na drie hoofdklasse ploegen een wedstrijd op “eigen” niveau èn zonder schotklok. Opnieuw bijzondere opstellingen, waarmee we konden zien of de structuur (“het spelletje”) goed werd opgepakt. Deze wedstrijd liet een uiterst volwassen ploeg zien, die na een 0-3 achterstand rustig en kwalitatief goed op een 5-3 voorsprong wist te komen. Geen gehaast, geen paniek, gewoon je taak uitvoeren. Dat was fantastisch om te zien. De eindstand van 15-9 vond ik zelf nog geflatteerd, omdat we een periode lang niet scoorden en wel genoeg kansen creëerden. Kennelijk hebben we een schotklok nodig om tot een hogere score te komen……..

Voor ons dus voldoende materiaal (incl. de dvd opnames dankzij Jopie en Wigle!) om over de teamsamenstellingen na te denken. Nog éen keer oefenen (donderdag Albatros A1) en dan de focus op de zaalseizoenstart op 14 september tegen RWA A1.

Een enerverende week achter de rug dus. Heerlijk geoefend, gelachen en gebaald, spanning gevoeld en vooral verrast. Door onze hoofdklasse-tegenstanders werden we gecomplimenteerd over ons spel en de ogenschijnlijk gemakkelijke omgang met de schotklok. Zijn we daar alvast maar aan gewend……toch?

Glenn de Vries

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties