Afgelopen dinsdagavond bereikte KCC/Delta Logistiek B1 de finale na een monsteroverwinning op Kinderdijk B1. De 2e-klasser uit Alblasserdam was geen partij voor een ontketend KCC/Delta Logistiek.

De ploeg van de coaches Ed en Sven had de opdracht om voluit te gaan en die opdracht werd naar behoren uitgevoerd. Het publiek werd getrakteerd op mooie staaltjes korfbal. Via een 14-1 ruststand die voornamelijk door toedoen van de mannen tot stand kwam werd uiteindelijk de 29-2 eindstand bereikt. Gelukkig lieten de vrouwen zich die 2e helft ook gelden. Tegenstander in de finale is PKC B1 wat pas in de verlenging Swift van zich afschudde.

Woensdagavond bereikte ook KCC/Delta Logistiek A1 de finale. Dat ging wat minder eenvoudig tegen het Dordtse Oranje-Wit maar dat was voornamelijk aan de ploeg zelf te wijten. De 5-1 en 7-4 voorsprong al na 15 minuten was niet voldoende om even door te drukken en het karwei nog voor de rust af te maken. Men geloofde het wel aan Capelse zijde. Er zou ruim 20 minuten niet door de zwart-witten gescoord worden en Oranje-Wit maakte hier dankbaar gebruik van. De ruststand was 7-6 en zou voldoende aanleiding moeten zijn om er de 2e helft een schepje bovenop te gooien. Maar dat schepje leek bij de tegenstander terecht te zijn gekomen. Oranje-Wit maakte gelijk en wist tot 11-11 bij te blijven. Via een kleine tussensprint van de Capellenaren halverwege de 2e helft werd het 15-11 en die tik kwamen de Dordtenaren niet meer te boven. Zonder dat de ploeg van coaches Robin en Wilrik zich verder nog overmatig inspande werd de stand geleidelijk naar 18-12 getild. Daarna werd nog een viertal invallers ingezet die nog even lieten zien met wat voor instelling je een wedstrijd hoort in te gaan. Het eindsignaal viel bij 19-12 en de overwinning was daarmee nog ruim maar de 25 had zeker gehaald kunnen worden. PKC/Hagero A1 is de andere finalist. Zij wisten met 18-12 van TOP Arnemuiden te winnen.

Tot ziens bij de finales.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties