Met nog twee wedstrijden te gaan en 1 punt achter op Merwede G2 gingen we naar Dordrecht waar de laatste twee wedstrijden gespeeld moesten worden. Merwede moest nog tegen Nikantes en Movado . Wij tegen Tempo en Nikantes. Merwede speelde voor ons en verloor van Nikantes. Wij stonden nu al met 1 punt voor op Merwede maar er moesten nog 2 wedstrijden door ons gespeeld worden.

De eerste was tegen Tempo G2 . Het was gelukkig droog met hier en daar een beetje zon. Zou de zon ook voor ons blijven schijnen? We begonnen met veel kansen voor onze aanval. Maar de wind belemmerde ons te scoren [ draaiwind ]. De verdediging draaide goed en gaf geen kansen weg. Na 5 min en 4 maal op de korf geschoten werd de score geopend 1-0. Een minuut later na een goed gecombineerde aanval 2-0. De verdediging had weinig moeite om de 0 erin te houden. De aanval had de smaak te pakken en met een mooi afstand schot 3-0 kon KCC/Delta Logistiek van functie wisselen. De verdediging had weinig moeite. De aanval kon geen vuist maken en kwam niet aan scoren toe. Een leuke wedstrijd ook om te zien.

Merwede moest tegen Movado en speelde gelijk. Het was nu toch wel spannend we moesten minimaal gelijk spelen om de titel te behalen. Nikantes is een lastige ploeg om tegen te spelen .

De tweede wedstrijd was Nikantes G1 - KCC/Delta logistiek G1. Het ging gelijk op met aan beide zijden leuk en goed korfbal. Je zag bij ons de extra spanning om te winnen. Na de aanval even tot de orde geroepen te hebben kwamen er meer kansen en er werd er beter geschoten en gecombineerd. KCC/Delta Logistiek opende de score 0-1. Ook de verdediging had meer moeite om de 0 te houden. Een gelukje voor ons Nikantes scoorde maar werd afgekeurd [ verdedigd] .

Na de functie wissel ging onze verdediging in de aanval en had het moeilijk; Nikantes verdedigde fel, wat ons uiteindelijk een strafworp opleverde. Maar werd niet benut. Ook de verdediging moest vol aan de bak en had het soms moeilijk . Nadat onze aanval beter combineerden kon de 0-2 worden gemaakt en de verdediging maakte geen fouten. Een mooie zege die ons het kampioenschap opleverde.

Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen ging het in jubelstemming terug naar onze basis een klein feestje tegemoet.

Simon

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties