Een eersteklasser (nog steeds) tegen een hoofdklasser, is één van de kaders waarbinnen de A1 de oefenwedstrijden ingaat. Door het afzeggen van Rust Rust bij Deetos kreeg KCC de kans om de oefenreeks op de oorspronkelijk zes wedstrijden te houden; Excelsior had zich namelijk al eerder bij KCC afgemeld. De A1 treft opvolgend de ploegen: Deetos, Nieuwerkerk, Sp. Delta, Groen Geel, Albatros en Vriendenschaar. Zowel voor de A1, A2 en A3 is dit een gebruikelijke periode van selecteren. Spelers hebben zich al dan niet ontwikkeld tijdens de eerste helft van de veldcompetitie en dan moet je de selecties opnieuw toetsen. Zeker nu het gaat om een brede lichting van goede spelers, wat voor de coaches een “luxeprobleem” oplevert. Ons streven is om na 31 oktober de VOORLOPIGE teams bekend te maken, een (in)spannende tijd dus voor iedereen.

De aftrap was dus aan de A1 tegen Deetos A1. Een gerenommeerde ploeg, die de laatste jaren in de hoofdklasse wist te domineren. De prestaties zijn momenteel iets minder, maar dat komt bij dit soort verenigingen altijd weer goed. De A1 leek ook geïmponeerd door de naam Deetos en daardoor vals te starten: 3-0 in “no time”. Leuk detail: we speelden met de schotklok en de officiële regels! Achteraf leek het wel of we al jaren ervaring daarmee hadden, want we hadden er werkelijk geen last van. We zeiden vooraf al, dat ons bedachte spel gebaseerd is op een korfgerichte actie en dat bleek dus. Complimenten aan de ploeg!

Gestaag wist de ploeg echter langzaam de weerstand te verhogen en verbeterde het spel. We konden gewoon mee met deze hoofdklasseploeg!!! Over en weer aantrekkelijke aanvallen en “meescoren”. En dat na zo’n twee weken niet trainen, de eerste stappen op een zaalvloer en de schotklok. De ruststand 9-8 was dan ook terecht, hoewel de 9-9 in de laatste seconde met een vrije bal bijna gerealiseerd werd…..

Tijdens de vijf minuten rust even wat punten aangereikt en vol goede moed de tweede helft in. Het was genieten voor ons aan de kant!!! Nauwelijks aanwijzingen gevend, konden we zien hoe de ploeg als team zelfs tot een 14-17 voorsprong kwam. En dan komt toch een leerpuntje: als je dan nog zo’n zeven minuten moet spelen, pas je je spelstijl aan. Geen overtredingen, de goede kans zoeken, niets overhaasten en vooral in je discipline blijven spelen. Positief is wel de gretigheid van “nog meer uitlopen”, waardoor je dit alles niet doet. De 19-19 in de laatste seconden door Deetos was dan ook terecht.

Een mooi begin en één om bij stil te staan. We gaan ons verder ontwikkelen en oefenen genoeg om klaar te zijn voor de zeer zware klus in de Overgangsklasse, waarbij nog niet iedereen zich bewust is van het doel: het kampioenschap. Maar dat komt allemaal goed, hoor. Dank voor de mooie wedstrijd A1! Nu doorpakken, OK?

Dank ook weer de rij-ouders, de speciale meegereisde supporters, Wigle Schippers als cameraman en Sander Souren, die de scorelijst bijhield en voor ons als teammanager naar de wedstrijdtafel wilde fungeren, Christian en Esmée voor de invalbeurten.

Statistiek: Fabian(6), Wouter en Sven(4), Stefan(3), Lisette Z en Evelien(1)

Glenn de Vries

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties