Op zaterdag 17 oktober was het dan zover, KCC/Hijbeko A1 speelt de laatste wedstrijd buiten voor ze de zaal in gaan.

De tegenstander van vandaag was Sagitta uit Ridderkerk. Na een goeie warm-up en wat afspraken aan het begin van de wedstrijd gingen we het veld op. Het zonnetje was er ook dus een mooie dag voor een lekker potje korfbal.

We stapten het veld op en het leek wel of we aan het slapen waren. De eerste drie aanvallen van Sagitta leverden gelijk drie doelpunten op: 3-0!!! Toen was het onze beurt om aan te sluiten en na een goeie aanval mocht Sven de 3-1 er in schieten. Toen was het andere vak aan de beurt om goeie aanvallen neer te zetten die als resultaat uitkwamen tot….doelpunten!!! Dat lukte onder andere door een goeie actie van Faab, die een strafworp meekreeg die onze “Kleine” (Wouter) er in legde. Na het goeie verdedigende werk van het vak van Sven, kon het vak van Faab de 3-3 ingooien met een schot van Wouter. Door een goed opgezette aanval kon de 3-4 op het scorebord gezet worden door een doelpunt van mij. Leek het of Sagitta niet meer zou scoren, dat mocht helaas niet zo zijn want de 4-4 werd op het scorebord gezet. Nu was het onze beurt om op voorsprong te komen. Dat gebeurde, want weer door een goeie aanval kon Faab door een goeie aangeef van Kirsten een strafworp meekrijgen, die onze Woutje er weer in gooide: 4-5. We konden niet lang genieten van het doelpunt want de volgende aanval van Sagitta werd gescoord:5-5. Maar daar hadden wij weer antwoord op want de 5-6 kwam op het scorebord door een schot van mij. Nu moesten we proberen om in de verdediging geen makkelijke ballen door te laten en volle druk te geven. Dat lukte aardig maar de 6-6 werd gescoord door Sagitta. De volgende aanval scoorde onze Kliene niet, maar onze Mega Kleine(Kirsten) een mooi doelpunt: 6-7. Maar Sagitta kon wéér wat terug doen en zo stond het weer 7-7. Met nog een 1 minuut voor de rust gooide Sven met 1 hand de bal in de korf, maar we mochten niet terecht juichen, want de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor “verdedigd”.

Zo gingen we de rust in met een stand van 7-7.

In de rust werd door de coaches verteld, dat er goeie aanvallen werden opgezet waar goeie doelpunten uitkwamen, maar dat we in de verdediging moeten zorgen dat we geen makkelijke ballen door laten. We begonnen goed aan de 2e helft, want de eerste drie aanvallen van ons leidden allemaal tot doelpunten(Sven 7-8,Stefan 7-9, Kleine 7-10). “Zouden we nu dan afstand kunnen houden van Sagitta…..???“ Dat lukte ons niet want binnen een paar minuten was Sagitta weer helemaal in de wedstrijd en gooiden ze de 8-10 en de 9-10 door de korf.

De volgende vraag luidde: “Zal de volgende aanval het gaatje tot 2 doelpunten brengen…???” Ja, was het antwoord, want met een mooi afstandschot van Sven werd de 9-11 op het scorebord gezet. Maar we mochten niet lang opgelucht adem halen, want de volgende aanvallen van KCC werden geen doelpunten gemaakt en zo kon Sagitta weer terug in de wedstrijd komen en kwamen ze op 10-11. Nu moesten we weer op 2 verschil komen maar dat wou niet gebeuren en zo kon Sagitta wederom de 11-11 op het scorebord zetten. Met nog een paar minuten te gaan moesten we nog alles uit de kast halen om de overwinning te vieren en ongeslagen bovenaan te blijven. De volgende aanval werd goed rond gespeeld en werden er goeie kansen gezocht, zo kon ik een paar minuten voor tijd de 11-12 er in gooien. Voordat Sagitta weer mocht aanvallen gingen we wisselen en kwamen Lisette Zaal en Ruth er in voor Evelien en Jet, die beiden prima hadden gespeeld. De volgende aanval van Sagitta werd prima verdedigd door het vak van Melissa en zo kon het vak van Sven een goeie aanval opzetten waarbij Ruth de 11-13 op haar naam kon zetten. Sagitta haalde de laatste 2minuten nog alles uit de kast waarbij de 12-13 nog op het scorebord kwam. Maar KCC had daar weer antwoord op en in de laatste minuut mocht Melissa ook nog de 12-14 op haar naam zetten. Zo konden de 2 punten weer mee naar Capelle en bleef KCC ongeslagen bovenaan en kunnen we ons voorbereiden op de zaal.

Tenslotte wil ik de A2 bedanken voor het reserve zitten, Ruth en Lisette bedankt voor het invallen, goed gedaan!!!

Alle ouders bedankt voor het rijden naar alle uitwedstrijden, we hopen dat jullie een leuke eerste helft veldseizoen hebben gezien.

En dames en heren we moeten zeker niet vergeten onze vriend, Wigle Schippers onze vaste cameraman die alle wedstrijden filmt voor ons!!!

Stefan Dekkers (speler A1)

Statistiek: Wouter en Stefan (4), Sven (3), Melissa, Kirsten en Ruth (1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties