Na een soepele reis richting Purmerend waren we al om 10.15 uur bij gastheer Bep. De omstandigheden waren perfect. Scheidsrechter Tapper? was er ook op tijd en zo kon de wedstrijd precies op tijd, 11.15 uur, beginnen. Hieronder in het kort het scoreverloop. 0-1 door Mark direct achter de korf aangespeeld uit vrije bal van Nik, 1-1, 2-1, 2-2 slimme bal van Emiel onder de korf, 2-3 Nik uit een strakke pass van Mark, 3-3 (stip), 4-3, 5-3 met nog 3 minuten te gaan. 5-4 Nik van afstand, 5-5 Heleen schuin achter de korf na gave actie van Milou. Rust. 5-6 schuin achter de korf van Tessa. Bep loopt weg naar een 12-6 eindstand.

Zoals u ziet zaten we er de 1e helft lekker bij ondanks dat de scheidsrechter toen al de toon zette. Ik heb weer even geturfd. 3 stippen in de eerste 2 minuten waarvan 2 wegens "voetfouten" bij vrije ballen. Hieruit vielen nog geen doelpunten. In totaal in de 1e helft 9 vrije ballen en 4 stippen voor Bep tegen alleen 6 vrije ballen voor KCC. Normaal scoren we regelmatig uit deze vrije ballen maar vandaag lukte dat niet. Toch hadden we nog op voorsprong kunnen komen. Tessa kreeg in de laatste minuut een vrije kans onder de korf. Ze miste maar ving de bal zelf af waarna ze nog een doelpoging deed. Haar tegenstander hing daarbij aan haar arm. De scheids blies en wij dachten voor een stip. Maar nee hoor, het was rust. Na rust kwamen we nog wel op 5-6 maar na de gelijkmaker van Bep was het gebeurd met KCC. Bep kon naar 10-6 uitlopen mede dankzij 3 benutte strafworpen (van de 4). De scheids had zich waarschijnlijk voorgenomen elke doorbraakpoging van Bep te belonen met een strafworp. Maar genoeg over de scheidsrechter. Uiteindelijk lag het toch voor het grootste gedeelte bij onszelf. Slecht of te gehaast uitbrengen van de bal, onnodige plaatsfouten en daardoor veel balverlies en verdedigend onvoldoende geconcentreerd deed ons de das om.

Ik heb steeds verkondigd dat we zoveel kwaliteit hebben dat we kampioen kunnen worden. En dat ben ik nog steeds van mening. Maar op het mentale vlak en qua inzet komen we tekort. En dat is ook een kwaliteit. Daar zal hard aan gewerkt moeten worden.

Het veldseizoen zit er nu voorlopig even op. Dus kunnen we ons nu concentreren op de zaal. We moeten voldoende lering trekken uit de gespeelde wedstrijden. We kunnen weer met een schone lei beginnen. Dat is het mooie van een dubbele competitie.

Groetjes
Jan

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties