Afgelopen zaterdag stond de absolute topper in de junioren Hoofdklasse B op het programma. De kraker tussen de nummers 1 en 2 uit de poule oftewel KCC/Delta Logistiek tegen DOS’46. Er stond voor beide ploegen nogal wat op het spel. Beide ploegen wilden/moesten om verschillende redenen winnen. KCC/Delta Logistiek moest om nog kans te maken op de kruisfinale en DOS’46 wilde omdat het dan kampioen zou zijn.

Beide ploegen verschenen niet in hun basisteam. Bij KCC/Delta Logistiek moest Mark afhaken wegens een duimblessure en is ook Tessa nog niet helemaal hersteld van haar enkelblessure. Zij kon echter wel spelen. Bij DOS’46 miste men een aantal spelers die of geblesseerd of op vakantie waren. Maar met een selectie van 5 – 5 heb je dan niet zo veel problemen. Koen had de eer om voor de leeuwen te worden geworpen en verving Mark.

KCC/Delta Logistiek startte voortreffelijk. Vanuit de middelbal werd anderhalve minuut balbezit afgerond met een afstandstreffer van Stephan 1-0. Nog geen halve minuut later was het, uit de allereerste aanval van DOS, alweer gelijk. De toon was gezet en KCC/Delta Logistiek schakelde door. Via 4-1, 5-2 en 6-3 bleven de zwart-witten aan de goede kant van de score. Bij de stand 6-4 was het tijd voor de eerste time-out. Die stand bleef een tijdje op het bord staan totdat de formidabel spelende Kain tweemaal toesloeg 8-4. Op dat moment waren we veruit de betere ploeg en Koen wist zijn voortreffelijke optreden luister bij te zetten door onder de korf slim de 9-5 binnen te schieten. Met nog 5 minuten op de klok lukte het KCC/Delta Logistiek niet verder door te drukken. In de resterende periode kwam DOS terug tot 9-8 en leek de zaken nog voor rust recht te zetten. Toch veerde KCC weer op en met nog slecht anderhalve minuut te gaan vonden de sterk spelende Chantal en Kain nog de korf voor de 11-8 ruststand. En dan kun je redelijk tevreden een kopje thee gaan drinken. Het was een kwestie van het koppie er bij houden en de voorsprong zolang mogelijk vast houden.

Uit een prachtige aanval maakte Cathy met een sierlijke doorloper de 12-8 en stond de marge weer op 4. Dit bleef zo tot de 14-10 van Nik. Daarna kwam KCC/Delta Logistiek acht minuten niet meer tot scoren en kwam DOS’46 terug tot de aansluittreffer. DOS had een verse heer ingezet die voor de nodige onrust zorgde en halverwege stond het 14-13. Het begin van een spannend laatste kwart. Na de door Tessa versierde strafworp en dus 15-13 door Stephan werd het meteen weer 15-14 en was het tijd voor een wissel aan KCC-zijde. De moegestreden Koen werd vervangen door Lars. Met een welverdiend applaus verliet Koen het veld. Lars gaf meteen zijn visitekaartje af door met een lepe actie een strafworp te forceren. Helaas miste Stephan dit buitenkansje en ik had toen heel sterk het gevoel dat deze misser wel eens de kentering in de wedstrijd zou kunnen zijn. Gelukkig kregen we even later weer zo’n buitenkansje. Lars kreeg nu de bal toegestopt en koelbloedig liet hij mijn negatieve gevoel voor even wegvloeien. 16-14. Toch staat het met nog ruim 5 minuten te gaan ineens 16-16 en lijkt alle moeite vergeefs te zijn geweest. Maar in thuiswedstrijden is de Capelse formatie tot veel in staat en onder luide toejuichingen van het publiek wordt de eindsprint ingezet. Met de eerstvolgende aanval van KCC/Delta Logistiek komen de zwartwitten tot scoren. Uit een doorbraak verzilvert Milou het kostbare punt. 17-16. Nu wordt het een kwestie van uitspelen maar 5 minuten is wel erg lang. Er worden wat foute keuzes gemaakt en men heeft daardoor snel balverlies. De verdediging houdt het echter potdicht en DOS gaat ook gehaast spelen. Ook krijgen ze nog een vrije bal toegewezen die wordt gemist . Chantal heeft inmiddels plaats gemaakt voor Sophie en met nog ruim een minuut op de klok komt zij in de aangeef op Stephan die met een werkelijk schitterende actie en dito afronding de Nijeveners op de knieën lijkt te krijgen. 18-16. In de resterende minuut is de scheids nog eenmaal erg vrijgevig voor DOS en uit het niets geeft hij een strafworp. Natuurlijk gaat die erin. Met nog 30 seconden is het 18-17. Kwestie van 25 seconden uitspelen en daarna de tegenstander niet meer tot schot te laten komen. Deze opdracht wordt netjes uitgevoerd ondanks enig oponthoud omdat de tijdwaarneming niet meeloopt. Met de laatste onderschepping van Sophie is de zwaarbevochten overwinning een feit.

Volgende week het vervolg.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties