Gisteravond speelde KCC/Delta Logistiek D1 de finale in de RTV Rijnmond Korfbal Cup. De D1 begon de wedstrijd voortvarend en kwam met 2-0 voor. Echter door 2 knappe schoten van Vitesse zijde was het al snel weer 2-2. Daarna werd er om en om gescoord wat resulteerde in een spannende eerste helft wat afgesloten werd in een 6-5 voorsprong.

De tweede helft kon KCC/Delta Logistiek tot 3x toe uitlopen naar een verschil van 3 doelpunten, maar elke keer kwam Vitesse toch weer met de aansluitende treffer. Tot zo’n 8 minuten voor tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor de D1 en ging het publiek er eens even goed voor zitten, want het kon toch bijna niet meer mis gaan. Maar… Zoals zo vaak is een bekerwedstrijd echt een aparte wedstrijd. De bal wilde maar niet meer vallen bij ons. Hierdoor liep de spanning steeds meer op, zeker toen Vitesse de aansluittreffer scoorde en het 11-9 werd.

De laatste 5 minuten waren bol van de spanning en dat zag je. Vitesse ging er steeds meer in geloven en kwam dan ook verder terug met 11-10 en zelfs 11-11 op gelijke hoogte. Helaas werd de spanning de D1 misschien iets te veel, want door slordig spel werd uiteindelijk de overwinning uit handen gegeven met 11-13.

Helaas duurde de wedstrijd in dit geval dus 5 minuten te lang. Niettemin blijven wij, ik neem aan dat de andere ouders dat ook zo voelen, enorm trots op jullie! Jullie hebben er voor geknokt en bleven doorgaan. Dit keer viel de bal in de verkeerde mand, maar ik verwacht dat jullie hier nog meer van geleerd hebben en deze ervaring meenemen naar het NK. Dus D1 kop op! En ga binnenkort GENIETEN van het spelen op het NK. Wij zullen er in ieder geval zijn voor jullie!

Als laatste wil ik iedereen bedanken die gisteravond waren gekomen om de D1 aan te moedigen. Het waren er veel en ik weet zeker dat dit indruk maakte op de D1 en dat ze er van genoten hebben! Hartstikke bedankt!

Nog steeds een trotse D1-ouder

Korfbalcompetitie

KCC speelt thuis op zaterdag 29 februari 2020 tegen AW/DTV 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties