Op 3 oktober 2012 werd de finale van het schoolkorfbal toernooi gespeeld in sporthal Schenkel. Na een spannende strijd konden twee teams zich schoolkorfbal kampioen noemen van de gemeente Capelle aan den IJssel voor het schooljaar 2012/2013. Groep 7 van de Sjalom school, hartstochtelijk en tactisch gecoacht door coach Dorsman, en groep 6 van de Tweemaster, vakkundig neergezet door coach V.d. Waaij.

KCC/Delta Logistiek meende dat al deze kinderen nog een huldiging verdienden voor hun prestaties en wilde hen een aanmoediging meegeven als zij straks in juni op mogen voor de provinciale kampioenschappen. KCC/Delta Logistiek nodigde op zaterdag 16 februari jl. de schoolkorfbal kampioenen uit om aanwezig te zijn bij de wedstrijd van het eerste team tegen Oranje Wit uit Dordrecht.

Rond 19.00 uur kwamen alle kinderen, hun ouders en hun begeleiders binnen in de kantine. Nadat ze wat hadden gedronken werden de kinderen meegenomen voor een introductie praatje van Martin van Dieren. Hij heeft de kinderen met een pakkend verhaal laten zien dat korfbal bij KCC/Delta Logistiek meer is dan een spel. Na deze introductie mochten de kinderen naast het veld, waar de teams van KCC/Delta Logistiek en Oranje Wit aan het inschieten waren voor hun wedstrijd en onder het oog van een volle sporthal Schenkel, diverse schietoefeningen doen onder toezicht en begeleiding van Robert Noot, Diederik Hulsbergen, Wilco Knops en Martin van Dieren. Totdat zij door Henny Butter naar het midden van de zaal werden gevraagd waar zij welverdiend werden gehuldigd. 

Uit handen van de voorzitter kregen beide scholen vier trainingen aangeboden in aanloop naar de provinciale kampioenschappen en een door alle spelers van ons eerste team gesigneerde korfbal voor de school. Na deze huldiging konden de kinderen en hun trotse begeleiders genieten van de ambiance en de topsport in onze sporthal.

In de rust waren alle bezoekers in Sporthal Schenkel getuige van de prestaties waartoe de KCC/Delta Logistiek jeugd in staat is. De B1 van KCC/Delta Logistiek werd gehuldigd als regerend Nederlands Kampioen voor B-teams op het veld voor het seizoen 2011/2012 door wethouder Dick van Sluis van de gemeente Capelle aan den IJssel. De wethouder sprak tot het stralende team uit dat hij trots was dat Capelle zulke topsporters weet voort te brengen. Hij kon het team ook direct feliciteren met het behalen van het zaalkampioenschap in de hoofdklasse C voor B aspiranten eerder op de dag en wenste het gehele team veel succes bij het aankomende Nederlands zaalkampioenschap. Daarna overhandigde hij alle spelers en begeleiders bloemen, een cadeaubon en een mooie oorkonde, waarop de herinnering aan deze geweldige prestatie is vastgelegd. Een prestatie waarvoor zij terecht in het zonnetje werden gezet.

Ook Ingeborg Hofland, speelster van het eerste team van KCC/Delta Logistiek en vorig seizoen één van de coaches van de kampioenen, ontving de bloemen en de oorkonde. Deze huldiging heeft vast stimulerend gewerkt op haar én haar teamgenoten om met nog meer motivatie aan de tweede helft te beginnen en de achterstand die er op dat moment op het bord stond om te draaien. Alle aanwezige gasten in sporthal Schenkel werden getrakteerd op een spannende tweede helft van de wedstrijd KCC/Delta Logistiek tegen Oranje Wit, waarbij KCC/Delta Logistiek uiteindelijk aan het langste eind trok. De aanhang van de Capellenaren, de supporters uit Dordrecht, maar zeker de kinderen, hun ouders en begeleiders hebben, als buitenstaanders van de korfbalsport, kunnen kijken naar een geweldige avond topsport in Capelle. In sporthal Schenkel heerste een geweldige ambiance die men zelden zal aantreffen. Een avond als deze was pure reclame voor de sport, maar zeker ook voor de vereniging.

Wij wensen groep 6 van de Tweemaster en groep 7 van de Sjalom heel veel succes bij de provinciale kampioenschappen in juni en zien hen graag nog in de voorbereiding terug voor de vier vakkundige trainingen.

Klik hier voor nog enkele foto's van de huldiging van de schoolkorfbalkampioenen.
Klik hier voor nog enkele foto's van de huldiging van de B1.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties