Als korfballer draai ik zelf al aardig wat jaren mee en nu als ouder heb ik van mijn kind al meerdere kampioenschappen en NK's mee mogen maken. Zelf een kampioenswedstrijd spelen is prettiger dan er naar te moeten kijken, want je kan niets met die spanning.

Daarom heb ik zoveel bewondering voor de spelers van de B1, want zij doen het keer op keer weer. Omgaan met die spanning en de wedstrijden naar hun hand zetten. Afgelopen zaterdag moest de B1 thuis tegen KCR B1 voor hun kampioenschap. Vorige week al geplaatst voor het NK door winst op Deetos B1.

KCR B1 is een lastige tegenstander, dat hebben andere ploegen uit deze poule ook mogen ervaren. Het is een ploeg met veel inzet en vechtlust. Helaas missen zij wat onze B1 wel heeft en dat is korfbalinzicht en techniek. Aanvallend was onze B1 soms wat slordig, maar verdedigend zat het toch weer potdicht, dat blijkt ook wel uit het aantal tegendoelpunten dit zaalseizoen. Het mooiste van deze ploeg vind ik dat iedereen kan en mag scoren, dat maakt deze ploeg zo ontzettend gevaarlijk. Je kan misschien 1 speler proberen uit te schakelen, maar dan pakt de rest het gewoon over. TOP!!

Uiteraard is deze wedstrijd met een ruime zege, 16-5, afgesloten, waardoor het kampioenschap een feit is. Nog 2 wedstrijden te gaan, tegen Dalto thuis en DSC uit. Deze willen zij natuurlijk ook winnen, zodat ze ongeslagen het zaalseizoen kunnen afsluiten.

Waar ik ook zo trots op ben is onze jeugdopleiding, want wat doet KCC/Delta Logistiek het toch goed. Onze D1 ook kampioen (gefeliciteerd allemaal!!!) en ook naar het NK. De C1 die nog in strijd is voor het NK, maar een grote kans maakt. Andere verenigingen kijken met schuine blikken naar onze club, hoe doen ze het toch iedere keer weer??? Elk seizoen staat  KCC/Delta Logistiek wel op een NK. Vanuit KCC/Delta Logistiek wordt er veel aandacht besteed aan de jeugd en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Daarom ook voor alle coaches mijn complimenten!!!                                                       

Voor de D1 heel veel succes as dinsdag in de bekerfinale en succes op het NK.

C1 blijven knokken en succes, we hopen allemaal voor jullie ook een mooi NK.

B1, bij jullie sta ik weer met zweet in mijn handen te juichen in Wolvega. Succes!!!!

Een hele trotse ouder en KCC-lid.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties