Vandaag was het de kampioenswedstrijd van KCC/Delta Logistiek B1. Tegen het lastige KCR uit Ridderkerk moest de titel worden binnengehaald. Ik meen mij te herinneren dat we het destijds in Ridderkerk heel moeilijk hadden. KCR is ook de ploeg die de nummer 2 uit de poule, DSC, een nederlaag toebracht. Ondanks deze constatering staat KCR slechts 2e van onderen. Maar met een kampioenswedstrijd weet je het nooit.

Niels opende al na 12 seconden uit de 1e aanval de score. 1-0 Maar daarna verliep het allemaal wat stroef. Vooral door de tomeloze inzet van KCR kwam KCC/Delta Logistiek niet eenvoudig in haar spel. Na 7 minuten werd het 1-1 en 4 minuten later nam KCR zelfs brutaal een voorsprong. 1-2. Dat was het signaal voor de Capelse ploeg om alle schroom van zich af te gooien. Na de gelijkmaker van Hannah moest er maar eens doorgedrukt worden. We waren echter al wel 15 minuten in de wedstrijd voordat Raoul uit een juweel van een aanval weer voor een voorsprong zorgde. 3-2 Diezelfde Raoul zorgde ook voor de 4-2 en KCC/Delta Logistiek was los. Koen zorgde met een dubbele score voor de 6-2 ruststand.

Vooral het eerste gedeelte van die 1e helft had KCC/Delta Logistiek het moeilijk gehad. Met name aanvallend werden er verkeerde keuzes gemaakt wat de score niet ten goede kwam. Er werd wel uitstekend verdedigd. Als we het spel van de laatste 10 minuten zouden blijven spelen zou er geen vuiltje aan de lucht zijn.

Zo zag het er aan het begin van de 2e helft niet naar uit. KCR vloog weer uit de startblokken en na 2 minuten werden ze beloond met een strafworp. Die werd gemist maar 1 minuut later was het toch raak en leek het nog een moeilijke middag te gaan worden. 6-3. Maar de Ridderkerkers hadden meteen alle kruit verschoten en Raoul en Jelle stelden gedecideerd orde op zaken zodat er na 5 minuten een geruststellende 8-3 op het scorebord stond. KCR kwam terug tot 8-4 maar dat was meteen hun laatste wapenfeit. De zwart-witte trein was op stoom, daverde door en was niet meer te stoppen. Sophie en Renate van afstand en Jelle en Koen met een doorloper waren na 16 minuten verantwoordelijk voor de 12-4 stand. Toen Renate een minuut later met een afstandknal de 13-4 liet aantekenen was dit meteen het sein om haar plaats aan Amber af te staan. En die liet er geen gras over groeien en ook zij schoot van afstand raak. 14-4. Daarna was het de beurt aan Femke. Maar ondanks verwoede pogingen en met hulp van het hele vak wilde dat maar niet lukken. De tactiek werd weer aangepast en Hannah mocht voor het passende slotakkoord zorgen. Twee afstandtreffers van haar resulteerde in de 16-4 eindstand. In die tussentijd was Niels er nog even ingekomen voor Raoul.

KCC/Delta Logistiek B1 kampioen en gezien de reacties na de wedstrijd had niemand anders verwacht. De formatie o.l.v. Ed en Sven is de laatste weken steeds beter gaan presteren en uiteindelijk moet dit, na dit kampioenschap, het gewenste resultaat opleveren. Kampioen van Nederland. Maar zover is het nog niet. De eerste uitdaging is het handhaven van de ongeslagen status. Nog 2 wedstrijden te gaan. En dan op naar Wolvega. Het hoogtepunt na de wedstrijd was niet alleen de toespraak van Theo maar zeker ook de heerlijke taart van de vader van Raoul. En niet te vergeten de champagne.

Tot volgende week.

Klik hier voor nog meer foto's van Saskia Dijkxhoorn.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties