En ja hoor, zij flikken het weer.

Geheel onverwacht is KCC Hijbeko 8 afgelopen zaterdag kampioen geworden. Op een ouderwedse ondergrond (gras), met regen en wind was het voor de ouwetjes weer terug in de tijd. Lekker bikkelen en niet ouwe.......

Na een flinke warming up (lopen van parkeerterrein naar veld) zagen we bij aankomst op het veld dat Gemini 3 al heftig aan het inschieten / trainen was. Maar met zoveel ervaring in het team lieten wij ons niet gek maken en begonnen wij verzwakt (zonder de routine van Hans, Sylvia en loopvermogen van John) aan de wedstrijd. Gemini had een tactische variant bedacht om onze sterspeler Theo te elimineren. Zij hadden hun beste heer reserve gezet om deze na ongeveer 10 minuten tegen Theo in te zetten (heeft uiteindelijk niet mogen baten want Theo werd hierdoor alleen maar gemotiveerder) Binnen no time stonden wij 2-0 achter. Speelden de zenuwen dan toch een rol? Maar gelukkig kregen we de kopjes weer allemaal dezelfde kant op en bouwden we rustig een 2-4 voorsprong op. Ondermeer door een wereldgoal van Theo (bijna uit het hoekje van het veld) en na het scoren dan gewoon weglopen alsof het de normaalste zaak van de wereld was! Toen kwam de rust. Annemiek kwam eraan met Christian en was verbaasd over de stand.

Na de rust deden Annemiek, Christian en Anja B mee voor Ellen, Marcel en Ria. 10 minuten voor tijd werd Marcel er weer ingebracht om de compleet leeggespeelde Serry te vervangen. Verder hebben wij de wedstrijd op routine en met behulp van vertragende tactiek de wedstrijd op een proffessionele manier uitgespeeld. Einduitslag 5-6 en nu waren wij gedeeld kampioen met Gemini. Zij hadden hier eigenlijk niet op gerekend en hadden er flink de pee in.

In de thuiskantine hebben we het kampioenschap op gepaste wijze gevierd. Allemaal nogmaals gefeliciteerd en ik wil hierbij de invallers bedanken. John beterschap wensen en wij hopen dat je er weer snel bij bent in de zaal. Wat ook erg positief was is het feit dat John elke wedstrijd is komen kijken (eigenlijk logisch als je het 8e ziet spelen). Dat geeft toch maar aan dat hier sprake is van een (h)echte team prestatie.

Een teamgenoot

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties