Afgelopen zaterdag was het dan zover voor de E2… de kampioenswedstrijd. Na een week goed getraind te hebben speelden we zaterdag tegen Oranje Nassau. Deze ploeg hadden we eerder al een keer thuis gehad, waarvan we toen mager met 1-0 wonnen. Het was dus een grote uitdaging om dit keer een grotere uitslag bij hen neer te zetten, en het kampioenschap binnen te halen!

Na een korte bespreking, waarbij we aan de koppies van de kinderen konden zien dat ze allemaal erg uitgedaagd waren om te winnen, begonnen we aan een leuke wedstrijd. We gingen goed van start en zetten mooie aanvallen op. Na een paar goede aanvallen kwamen we al snel met 0-1 voor. We waren alsmaar in balbezit en we kregen veel kansen om te scoren. Mede door het goede werk van het verdedigingsvak kreeg de aanval veel de kans om lekker aan te vallen. Na het wisselen van functie kon het andere vak laten zien wat zij allemaal in huis hadden. Er werd heel goed samengespeeld en iedereen kreeg kansen om te scoren. Er werden doorlopers genomen, korte kansen gepakt en ook zelfs afstandsschoten geschoten (en gescoord!!). Dit goede maar vooral leuke korfbal zorgde ervoor dat we met een voorsprong van 0-3 de rust ingingen.

Na de rust gingen we gewoon door met waar we gebleven waren. Iedereen bleef er voor de volle 100% tegenaan gaan wat ervoor zorgde dat Oranje Nassau weinig balbezit had. Door mooie aanvallen te spelen in het aanvalsvak en door de klasse onderscheppingen van de verdediging konden we laten zien waar we de laatste weken op hebben getraind. Dit was erg leuk om te zien, vooral omdat de inzet en het fanatisme waarmee de spelers in het veld staan nu erg naar boven kwam. Deze goede tweede helft zorgde ervoor dat we het veld verlieten met een 0-5 winst en als KAMPIOENEN!!!!

Na bij Oranje Nassau nog even alle ouders, die mee waren gereisd om ons aan te moedigen, te hebben bedankt en de polonaise naar de auto te hebben gelopen werden we in de veldkantine opgewacht met taart en champagne! De blijdschap sloeg toen bij iedereen nogmaals toe en er werd een toegift op de polonaise gedaan!

Ik denk dat we kunnen zeggen dat dit een heel leuk en ook erg leerzaam veldseizoen was. We zijn elke week een stukje beter geworden en vooral als team heel erg gegroeid. Als trainers vinden wij het ontzettend gaaf om te zien met hoeveel enthousiasme en inzet alle spelers in het veld staan en daarbij is het nog mooier om te zien dat de kinderen elkaar in het veld stimuleren en tips geven om het nog beter te doen.

Rianne, bedankt voor de taart en de bloemen! Ouders, fantastisch dat jullie er weer bij waren om deze kids aan te moedigen! En E2, gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Erg goed gedaan!

Groetjes,
Drie trotse trainers

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties