Op een regenachtige zaterdag mochten wij spelen tegen TOP A1 (A). Na een goede warming-up en bespreking gingen we het veld op. Je zag de donkere wolken al boven het veld hangen...

We begonnen de wedstrijd met een record, er werd meteen in de eerste minuut gescoord door KCC. Maar TOP had hier ook snel weer een antwoord op en scoorde ook razendsnel. Toen barstte het los, het begon namelijk keihard te regenen. De regen kwam met bakken uit de hemel. Op zo'n moment is het best lastig om in 'Aandachtscirkel 1' te blijven. Met hulp van de trainers ging dit nog wel redelijk goed, maar ze moesten ons wel veel bij de les houden. Het hield de eerste helft ook niet meer op met regenen en het veld stond uiteindelijk bijna volledig blank. Toch moesten we goede aanvallen blijven opzetten, wat op dat moment best lastig was. En verdedigend moesten we er dicht op, want de bal was glad dus die kon makkelijk uit de tegenstander’s zijn handen glippen. Dat gebeurde inderdaad. Net als in de wedstrijd tegen Maasluis kwamen we na zo’n twintig minuten op een forse voorsprong van vijf punten. Echter, ook nu bij de rust een stand van 9-7.

In de rust waren de reserves het veld aan het droog trekken, het veld zag het daarna ook weer beter uit: BEDANKT!

Glenn en Maarten vertelden ons dat we zo door moesten gaan de tweede helft, maar dat we het toen meer zelf moesten gaan doen, zelf “zien-doen-denken”, met elkaar! De tweede helft was het opgehouden met regenen, maar we begonnen erg slap. Eigenlijk was heel de tweede helft niet goed. Er werd heel moeizaam gescoord waardoor de verdediging van KCC onder druk kwam te staan. Toch hielden we wel telkens de voorsprong. De laatste paar minuten werd er opeens achter elkaar gescoord door TOP en gelukkig was het te laat voor hun. Twee tactische wissels daarna. Uiteindelijk kwam er 12-11 op het scorebord. Gelukkig hebben we de twee punten gewoon weer binnen.

Wel jammer was dat we het de tweede helft hebben laten afweten. Toen hebben we onder verbeterde weersomstandigheden namelijk slechts 3 doelpunten gescoord, terwijl we in de eerste helft (met heftige regen) er 9 hebben gescoord! Doel van de trainers om ons in de tweede helft “meer los te laten”, zodat we zelf onze taken zouden vervullen enz. heeft kennelijk niet echt geholpen. Daar moeten we echt nog grote stappen in maken!

Tenslotte wil ik de reserves bedanken, voor het reserve zitten maar ook voor het in de rust weer een beetje speelbaar maken van het drassige en sompige veld. Ruth en Christian bedankt voor het invallen, goed gedaan! En niet te vergeten, onze vaste cameraman, Wiggle Schippers, bedankt.

A2, jammer van jullie verliespartij. Volgende week weer beter! En natuurlijk woensdag met de bekerwedstrijd. Daar hebben we alle vertrouwen in, omdat jullie vorige keer in de beker ook een monsterscore hebben neergezet!

Volgende week hebben we de laatste veldwedstrijd uit tegen Sagitta!

Evelien Staneke (speler A1)

Statistiek: Sven en Wouter (3), Stefan (2), Evelien en Melissa (1), Kirsten (2)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties