Terwijl de buiken nog vol zaten van de verschillende kerstdiners, streken de pupillen van KCC/Delta Logistiek D1 op vrijdag 28 december neer in Veenendaal. Hier werd het jaarlijkse SKF-toernooi gespeeld.

In 5 wedstrijden van 15 minuten trad de D1 aan in een gewijzigde opstelling. Gezien de langdurige blessure van Sabine en het nieuwe blessureleed van Noa, werd het dameskwintet aangevuld met Anne en Alicia. Zij zouden samen met Marleen, Femke, Floor, Gerald, Dave, Marijn, Quinten en Timo de massaal meegereisde ouders van spektakel moeten voorzien. Daarnaast was Henk-Jan vroeg opgestaan om Michiel te ondersteunen en waren Sabine en Noa er ook bij om samen met de spelers een leuke dag te hebben. Het werd uiteindelijk een mooie en gezellige dag die werd afgesloten met een 1e plek.

De eerste 2 wedstrijdjes werden gespeeld tegen KVZ uit Zutphen en SKF D1. Hierin liet de ploeg direct zien waarom ze bovenaan staan in de Hoofdklasse. Zonder al teveel moeite werden de wedstrijden gewonnen met 6-0 en 5-0.

In de derde partij mocht de D1 het opnemen tegen Dindoa. De grote tegenstanders en het matige spel zorgden ervoor dat de ploeg toch wel verrassend met 2-4 verloor.

In de daaropvolgende wedstrijd stond KCC/Delta Logistiek tegen de sterkste tegenstander van de dag, DVO D1. Om de druk er nog maar eens flink op te leggen werd de spelers verteld dat het nu dan toch echt moest gebeuren. Na de motiverende yell waren de spelers er klaar voor. Er werd erg fel en geconcentreerd gespeeld. De heren van KCC/Delta Logistiek verdedigden goed voor zodat de dames van DVO nauwelijks in stelling werden gebracht. Lukte dit wel, dan werden ze strak verdedigd door onze dames. Na een spannend verloop kon KCC/Delta Logistiek in de eindfase een gaatje slaan. Hierdoor stond er uiteindelijk een 5-2 eindstand op het scorebord. Een mooie overwinning dus.

Tot slot moest de D1 het opnemen tegen Dalto D1. Deze ploeg had alleen van DVO verloren en was dus nog in de race voor plek 1. Na een stroef begin, waarin we 0-1 achter kwamen, begon het langzaam beter te draaien bij KCC/Delta Logistiek. Met een aantal fraaie acties en mooie doelpunten, werd de achterstand omgebogen naar een 6-1 overwinning. Dit betekende de 1e plek voor KCC/Delta Logistiek D1 en natuurlijk uitzinnige vreugde bij de spelers, coaches en supporters. Nog voor de officiële prijsuitreiking zat de ploeg al klaar om de heerlijke slagroomtaart en de beker in ontvangst te kunnen nemen.

Na het vieren van de winst was het voor de meesten tijd om naar huis te gaan. Zij konden tevreden terugkijken op een leuk en gezellig toernooi. Een klein deel zette de dag in de SKF-hal voort, om bij de C1 te spelen of te kijken.

Bij deze wens ik iedereen het beste voor 2013 en tot volgend jaar.

Groetjes Michiel

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties