KCC/Delta Logistiek B1 heeft de 1e helft van de competitie in stijl afgesloten. Ook de zevende wedstrijd werd in winst omgezet. Tegenstander DSC werd met een 14-9 nederlaag naar huis gestuurd.

De spanning was bij de spelers van de gezichten af te lezen. Tegenstander DSC boezemt namelijk altijd ontzag in. Niet omdat zij de pannen van het dak spelen maar meer omdat zij zo moeilijk te bespelen zijn. Zij hebben het “achterverdedigen” tot kunst verheven. Gelukkig kun je er wel een strijdwijze tegenover stellen maar dat eist bijzonder veel geduld. En of de zwart-witten dat op zouden kunnen brengen moest nog maar afgewacht worden.

De scheidsrechter was waarschijnlijk op de hoogte van het belang van deze wedstrijd want hij hield de touwtjes wel erg strak. De strafworpen en vrije ballen vielen als rijpe appelen, vooral in de 1e helft. Wel netjes verdeeld over beide ploegen. In de 1e minuut kreeg KCC er al een. Niels miste maar Raoul scoorde uit de rebound. Vier minuten later wist Niels er wèl weg mee en zorgde voor een 2-0 voorsprong. Nadat Koen uit een vrije bal 3-1 had gemaakt kwam DSC weer terug in de wedstrijd door op te halen naar 3-3. We waren toen halverwege de 1e helft. De acties van Jelle werden steeds gevaarlijker en hij liet regelmatig zijn directe tegenstander zijn rug zien. Uit zo’n actie kon Koen weer aanleggen voor de 4-3. DSC gaf niet op en kwam zowaar in de 21e minuut op een voorsprong 4-5. Na een onderschepping van Sophie kon Raoul ongehinderd doorbreken en de 5-5 maken. Jelle zou vlak voor de rust van dichtbij de voorsprong bewerkstelligen. 6-5

Het was tot dat moment geen spectaculaire wedstrijd maar wel heel spannend en er werd bijzonder gedisciplineerd gespeeld. Als dit in de 2e helft door getrokken zou kunnen worden moest de winst wel naar KCC gaan. Het surplus aan kwaliteit zou dan vanzelf de doorslag geven.

DSC wenste vooralsnog niet aan dit scenario mee te werken. Al meteen in de 1e minuut trokken zij de stand gelijk. 6-6. De 7-6 uit een doorloper van Sophie na 5 minuten was nog niet het signaal om door te drukken. De verdediging was in deze fase zo sterk dat zesmaal de bal werd onderschept voordat DSC een aanval kon opzetten. Het resultaat kon dan ook niet lang uitblijven en toen halverwege het 2e bedrijf eerst Niels uit een stip en daarna Koen, na weer zo’n fraaie actie van Jelle, het verschil op 3 punten zetten was het beste bij DSC er wel af 9-6. De wat zieke Amber, die vooral verdedigend uitstekend werk had verricht, werd vervangen door Hannah. En de Capelse trein denderde door. De druk was er af en met fraai korfbal werd DSC naar een ruime nederlaag gespeeld. Raoul, Hannah, Sophie en tweemaal Niels kwamen nog tot scoren en de trein kwam pas tot stilstand bij 14-8. DSC had het laatste woord een tekende voor de 14-9 eindstand.

Een dik verdiende overwinning waarbij de Capellenaren een (h)echt team bleken te zijn. Femke, Renate en Sophie bikkelden weer als vanouds en ook Hannah viel uitstekend in. De mannen waren dit keer super geconcentreerd. Er werd weinig weg gegeven en er werd geduldig naar de kansen gezocht wat uiteindelijk tot dit mooie resultaat leidde. KCC staat nu 5 punten los van de concurrentie en er moeten wel heel rare dingen gebeuren willen we het NK niet halen. Maar het doel is natuurlijk kampioen worden. Daar kunnen ze voorlopig een paar weken van dromen om volgend jaar de draad weer op te pakken.

Fijne dagen en tot volgend jaar.

Bedankt

Klik hier voor nog meer foto's van Saskia Dijkxhoorn.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties