In een vrij troosteloze ambiance moest de A1 afgelopen zaterdag deel 2 uit de trilogie afwerken. Gastheer was het onderaan bungelende KZ uit Koog a/d Zaan. Tegen DOS’46 hadden ze een uitstekende prestatie geleverd. Daarbij komt dat ze de punten hard nodig hadden en het beloofde dan ook een spannende confrontatie te worden.

KZ gaf in de 1e helft goed tegengas. Slechts eenmaal had KCC/Delta Logistiek een voorsprong. Nadat Stephan van afstand voor de 1-1 had gezorgd maakte Nik kort voor de korf 1-2. Daarna hadden de Koogers steeds het initiatief zonder gevaarlijk ver weg te lopen. Het was vooral aan de met scherp schietende Nik te danken dat de ruststand slechts 9-8 was voor het met overgave knokkende KZ.

Het was gedurende het 1e bedrijf al duidelijk dat er een tandje bijgezet zou moeten worden. Ook diende Milou wat vaker uitgespeeld te worden. Dit zal ongetwijfeld in de rust ter sprake zijn gekomen want er stond in de 2e helft een ander KCC/Delta Logistiek in het veld. Alhoewel we na 5 minuten nog wel met 11-9 achter kwamen kon je toch zien dat we meer grip op de situatie hadden. Duels werden feller aangegaan en ook de rebound was veel beter verzorgd. En het uitspelen van Milou zou ook zijn vruchten gaan afwerpen. Bij de stand 12-13 zorgde zij met haar derde treffer voor het tweepuntsgaatje 12-14. Toen was het eigenlijk gedaan met het verzet van KZ. De Capelse formatie ging erop en erover. De passing en de scherpte verdween bij de Koogers als sneeuw voor de zon. Veel balverlies aan hun zijde zorgde er voor dat de zwart-witten niet meer in de problemen kwamen. Dient wel bij gezegd te worden dat de scheidsrechter tussentijds even wakker geschud diende te worden door een felle reactie van de KCC-coach. Daarna had de leidsman weer volledig controle over de wedstrijd en zou een uitstekende indruk achterlaten.

Dat de score niet hoger uitviel dan de uiteindelijke 14-18 eindstand had voornamelijk te maken met de scherpte in de afwerking. We hadden de 25 kunnen halen en dat was een betere afspiegeling van de veldverhouding geweest. Maar positief was wel dat (bijna) iedereen weer tot scoren kwam en dat een lastige uitwedstrijd in winst werd omgezet. Missie volbracht.

A.s. zaterdag volgt dan deel 3 in deze spannende serie. De thuiswedstrijd tegen DSC uit Eindhoven. DSC walste dit weekend nog met 33-17 over Hoogkerk heen en is een van de topploegen in de poule. Alleen een overwinning houdt ons in de race voor de bovenste plaatsen. Dus kunnen we de steun van een veeltallig publiek wel gebruiken. Om 16.45 uur in de Schenkelhal. Beetje vervelend tijdstip maar toch rekenen we op jullie.

Statistieken: Nik 5, Stephan 4, Milou 3, Kain 3, Tessa 2 en Cathy 1.

Tot zaterdag

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 3 oktober 2020 tegen DVO/Accountor 1 om 15:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties