Zaterdag 10 oktober, 12.30 uur, sportpark Schenkel. Beide ploegen en aangewezen scheidsrechter waren reeds aanwezig. Het was windstil met een behaaglijk temperatuurtje. Prachtige vooruitzichten voor een mooie pot korfbal. Beetje warmlopen en inschieten. Ik had geen pen en papier bij me omdat ik mij bij voorbaat had voorgenomen een verslag te maken van de teamprestatie en omdat de weersverwachting veel regen beloofde. Precies een kwartier later werd er door de scheids ingefloten en dat was meteen het signaal tot......... een totale wolkbreuk. Ongelooflijk de hoeveelheid water die 20 minuten lang uit de hemel kan vallen. Ongelooflijk ook de manier waarop KCC meteen het initiatief nam en 20 minuten lang niet uit handen gaf. 7-0 stond er op het scorebord en dat was niet eens geflatteerd. Prachtige aanvallen en dito doelpunten volgden elkaar op en ook verdedigend werd er geconcentreerd en en met de nodige druk gespeeld. Door beide vakken. Ondanks dat alle doelpunten mooi waren wil ik u de 7-0 toch niet onthouden. Stefan sprint vanuit de hoek van het vak richting de korf, zijn tegenstander verbijsterd achterlatend. Onderweg, 5 meter voor de korf, perfect in de ruimte aangespeeld door een van de dames krijgt hij de bal in handen en wordt overgenomen door de tegenstander van Emiel. Meteen plaatst hij de bal door naar de vrijstaande Emiel die beheerst afrondt. Hij was eigenlijk nog mooier dan ik hier kan beschrijven. Een dik applaus van het aanwezige publiek was de beloning. Lag het nu aan dat mooie doelpunt of omdat het ophield met regenen. Maar ineens vielen we wat terug. Op zich niet zo verbazend na zo'n wervelende periode. Maar net iets teveel. Dit was meteen het signaal voor PKC om wat terug te doen. 7-2 was dan ook de ruststand en drijfnat zochten de ploegen de kleedkamers op.

Zou het team in de rust weer dermate opgepept kunnen worden dat ook de 2e helft het aanzien meer dan waard zou blijven? We begonnen zoals we geeindigd waren. Een beetje stroef allemaal. Op zich niet zo erg ware het niet dat PKC in 5 minuten ophaalde naar 7-4. In dit stadium zou het volgende doelpunt van doorslaggevende aard kunnen zijn. Zowel positief als negatief. Bianca maakte aan al die onzekerheid een einde door de 8-4 aan te laten tekenen. En toen was het verzet ook meteen gebroken. De ploeg kreeg de swing weer te pakken en PKC werd van het kastje naar de muur gestuurd. Vele open doekjes vielen na weer een mooie aanval of mooi doelpunt. De niet geheel fitte Nik, met 4 doelpunten topscorer, werd 10 minuten voor tijd nog vervangen door Wouter. En ook hij kon zijn doelpuntje meepikken na een prachtige doorloopactie van onze rots in de branding, Mark. Net daarvoor had PKC voor het laatst gescoord. Het werd toen 10-5. KCC scoorde daarna nog viermaal wat de eindstand op 14-5 bracht. Alle meiden, Heleen, Milou, Tessa, Bianca en Nik en Emiel, kwamen 1 of meerdere malen tot scoren. Stefan was er weer bij en we konden weer genieten van zijn ongelofelijke inzet. En met die inzet zat het met de hele ploeg wel goed. Inzet, mentaliteit en vertrouwen! Als je het kan bundelen krijg je wedstrijden als vandaag.
Coach Anton glom van oor tot oor. De praatsessie en de gerichte trainingen van de afgelopen week hadden hun vruchten afgeworpen. Hij en coach Wilrik konden terugzien op een bijna perfecte wedstrijd. In deze vorm moet ook BEP uit Purmerend verslagen kunnen worden. BEP, dat dit weekend zijn eerste nederlaag te slikken kreeg. Tegen streekgenoot Groen-Geel werd nipt met 12-11 verloren. Het maakt het allemaal wel bere-spannend. Het lijkt erop dat deze 3 ploegen, BEP, Groen-Geel en KCC gaan uitmaken wie er kampioen wordt dit seizoen. Lijkt mij een leuk vooruitzicht.

Maar eerst a.s. maandag nog even voor de beker tegen DVS'69 uit HIA. Extra gelegenheid om lekker in deze flow te blijven.

Groeten
Jan

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties