De D1 van KCC/Delta Logistiek is goed bezig in de hoofdklasse D van de zaalcompetitie.

U heeft kunnen lezen dat de eerste 2 wedstrijden werden gewonnen. Na de wedstrijd tegen ONDO D1 staat KCC/Delta Logistiek D1 met 5 overwinningen op rij alleen aan kop. De ploeg van Milou en Michiel zette de afgelopen 3 wedstrijden grote uitslagen neer, maar er valt nog genoeg te verbeteren voor de spelers. Gelukkig zien de trainers dat het spel elke keer weer een stapje vooruit gaat en vinden ze het geweldig om te zien hoe de ploeg een tegenstander kan vastzetten door met volle druk te verdedigen.

Hieronder een kort verslag van de afgelopen wedstrijden

Nieuwerkerk D1 -KCC/Delta Logistiek D1: 2-13
KCC/Delta Logistiek heeft in deze wedstrijd bijzonder weinig kansen weggegeven en in de 2e helft zelfs de "0" gehouden. Een knappe prestatie, zeker de manier waarop er verdedigd werd.
Aanvallend was het allemaal minder spectaculair. Hoewel de doelpunten netjes verdeeld waren, vonden de trainers dat er te vaak slordig en in een te laag baltempo werd gespeeld. Als er dan een keer tempo werd gemaakt lag de bal er vrijwel direct in. Een goede tip voor de volgende keer dus!

KCC/Delta Logistiek D1 - TOP/ Wereldtickets D1: 17-4
Van tevoren werd TOP ingeschat als 1 van de mindere tegenstanders. Toch begon KCC/Delta Logistiek moeizaam aan de wedstrijd. Jammer genoeg werd het lage tempo van de vorige wedstrijd nog even doorgezet. Hoewel er bij rust al een ruime voorsprong was behaald, konden we nog niet tevreden zijn. Ook de spelers waren het erover eens dat het spel beter kon.

Gelukkig stond er in de tweede helft een beter KCC/Delta Logistiek. Het baltempo ging omhoog en er werden mooie combinaties gemaakt. Gevolg hiervan was dat de D1 er nog een flink aantal doelpunten bij scoorde.

Na afloop van de wedstrijd waren de trainers positief gestemd over wat ze in de tweede helft gezien hadden.

ONDO D1 - KCC/Delta Logistiek D1: 4-12
Voor aanvang van de zaalcompetitie werd ONDO gezien als 1 van de grootste concurrenten voor de D1, gezien hun kampioenschap op het veld. De ploeg had echter al verschillende keren punten laten liggen. We waren dus erg benieuwd naar deze confrontatie.

Gezien de afgelopen wedstrijden moesten we concluderen dat de tweede helft vaak erg goed werd gespeeld, maar dat we de eerste helft meestal niet goed bij de les waren. Dat moest anders en dus spraken we met elkaar af om uit de startblokken te schieten en een goede eerste helft neer te zetten. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar de eerste 10 minuten waren hoopvol. Er werden nauwelijks kansen weggegeven, veel ballen onderschept en voor ONDO het goed en wel doorhad stond KCC met 4-0 voor. Tot zover de scherpte in de eerste helft....De tegenstander vocht zich terug in de wedstrijd en onze D1 wist de korf even niet meer vinden. Uiteindelijk gingen we met een 4-3 voorsprong de kleedkamers in. Zonde, want we konden echt een stuk beter.

De tweede helft begon moeizaam, maar vanaf het begin was wel duidelijk dat de D1 ervoor zou knokken vandaag. Iedereen ging de duels aan en een aantal spelers zat als een sticker aan zijn tegenstander geplakt, zoveel druk werd er gegeven. Soms was dit ook iets teveel van het goede waardoor de tegenstander net iets te makkelijk een doorloper kon nemen. Dit is zeker een leerpunt voor de volgende keer, maar aan de andere kant werden er ook enorm veel ballen mee onderschept. Een aantal van deze onderscheppingen leidde tot fraaie doelpunten. Aan de hand van de energie en strijdlust bij de D1 werd de voorsprong uitgebouwd. Uiteindelijk stopte de teller bij een 12-4 stand in het voordeel van KCC/Delta Logistiek. Een dik verdiende overwinning voor de talenten uit de D1.

Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek D1 haar laatste wedstrijd voor de kerst en dan hebben ze alle ploegen 1x gehad. De D1 is goed op weg en op de stand in de ranglijst staan we er uitstekend voor. Maar zoals gezegd is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Gelukkig is de groep enthousiast en leergierig dus dat gaat helemaal goed komen.

We zien jullie graag volgende week om 10.00 uur bij de thuiswedstrijd tegen KVS D1.

Milou en Michiel

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 3 oktober 2020 tegen DVO/Accountor 1 om 15:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties