Dit weekend was onze B1 te gast bij KCR in Ridderkerk. KCR had vorig weekend verrassend gewonnen van medekoploper DSC en mocht dus niet onderschat worden.

Toch was het KCR dat in die beginfase de touwtjes in handen had. De 1-0 na 2 minuten werd direct beantwoord met een fraaie doorloper van Hannah 1-1. Die eerste 4 minuten werd er driftig gescoord. Na de 2-1 zorgde Amber met een loepzuiver schot  voor de 2-2 en weer een minuut later was het al weer 3-2 in het voordeel  van KCR. Daarna stokte de productie. In de 9e minuut nam KCR zowaar wat afstand door 4-2 te scoren maar Amber was weer scherp en liet een minuut later de 4-3 door de mand ploffen. Toen Jelle halverwege de 1e helft de 4-4 liet aantekenen leek de Capelse formatie het lek boven te hebben. Voor het eerst kwam KCC via een stip van Niels op voorsprong. Na de gelijkmaker van KCR kon Koen van achter de korf raak schieten. Hoewel er nog 5 minuten te spelen waren werd er niet meer gescoord en was 5-6 meteen de ruststand. KCC had zich in die 1e helft een beetje de kaas van het brood laten eten door een fel en gemotiveerd KCR. Wel hadden we wat pech in de afronding. Vele schoten raakten de mand en vielen dus niet. De oorzaak was dus bekend en nu maar afwachten hoe dat in de 2e helft opgepakt zou worden.

Na 3 minuten wist Koen de korf te vinden (5-7) en de ploeg uit Ridderkerk zou deze achterstand niet meer inlopen. Vooral het verdedigen aan KCC-zijde was nu veel beter verzorgd. De afwerking liet nog wel te wensen over. Dat had tot gevolg dat de meegereisde supporters  getuigen waren van  een zeer matte 2e helft. De spanning bleef er wel in doordat de zwart-witten niet echt een gat konden slaan. Er werd nog wel gescoord. Raoul uit een mooie aanval over vele schijven. Koen uit een vrije bal zorgde voor een driepunts-verschil.  6-9. Helaas werd een strafworp gemist om het definitieve gaatje te slaan en kon KCR weer tot 7-9 terug komen. Maar nadat Niels 4 minuten voor tijd met een mooie one-hander 7-10 liet bijschrijven was de wedstrijd gespeeld en eindigde uiteindelijk met een 8-11 uitslag.

Hiermee is KCC nog steeds zonder puntverlies. En omdat directe concurrenten IJsselvogels en DSC de punten deelden kan KCC a.s. zaterdag de afstand op de runners-up vergroten naar 5 punten door winst op bezoeker DSC . Als dat gebeurt  lijkt een plek op het NK al verzekerd. Maar we willen gewoon kampioen worden en het liefst ongeslagen. En het publiek kan daarbij tot steun zijn. Dus allemaal komen aanmoedigen a.s. zaterdag om 12.00 uur in de Schenkelhal.

Tot ziens

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties