Voor KCC/Delta Logistiek A1 ligt er een pittige opdracht. Uit de 3 wedstrijden die voor de “winterstop” nog gespeeld moeten worden dient men het maximaal aantal punten binnen te halen. Een lastige maar zeker geen onmogelijke opdracht. Maar wel nodig om de afstand met de topploegen niet te groot te laten worden. Afgelopen zaterdag begon de reeks in de Schenkelhal tegen het Sassenheimse TOP. Beide ploegen hadden bij aanvang 4 punten uit evenzovele wedstrijden vergaard. Dus ook voor TOP stond het nodige op het spel.

KCC/Delta Logistiek A1 schoot uit de startblokken. Al na 9 seconden liet Stephan van afstand de bal door de mand ploffen. Mark verdubbelde de stand door van de zijkant 2-0 te scoren. De 2e aanval was nog maar nauwelijks aan aanvallen toe gekomen of het stond al weer gelijk. 2-2 Na 7 minuten was de stand 3-3 (Stephan van afstand) en niets leek een grote uitslag in de weg te staan. Maar de 2e aanval haperde. De schoten van Tessa en Nik raakten wel steeds de korf maar daardoor waren de ballen niet af te vangen en hadden we regelmatig balverlies. Gelukkig wist ook TOP niet tot scoren te komen. Kain was in die periode wel scherp en via een stip en een afstandsschot kwam KCC/Delta Logistiek op 5-3.

De 6-3 was van ongekende schoonheid. Nadat Stephan direct achter zijn schot was aan gegaan werd hij door Mark vanuit de rebound meteen aangespeeld en tipte hij de bal door de mand. De vreugde was van kort duur want 2 minuten later stond het al weer 6-5. Vanaf dat moment was het een beetje aanmodderen met beide ploegen. 13 minuten was er nog te gaan tot de rust en er zouden slechts 2 doelpunten vallen. De 1e was weer van Kain na een actie van Nik en nadat Stephan een stip had gemist maakte hij dat weer goed met een benutte vrije bal. 8-5 na 24 minuten en dat zou tevens de ruststand worden.

Na het kopje thee viel weer een hoogtepuntje te bewonderen. Via de hoge aangeef liep Mark over het blok, zijn bewaker achter hem latend en werd precies op tijd aangespeeld door Stephan om subtiel de bal in het mandje te lepelen. 9-5 Toen Nik een minuut later eindelijk zijn eerste mocht laten aantekenen leek het definitieve gaatje geslagen. Maar de Sassenheimers gaven het niet op en 6 minuten later hadden zij de aansluiting weer gevonden 10-9 en leek het er op dat we nog een spannende slotfase tegemoet zouden gaan. Gelukkig was Nik in de 2e helft wel scherp en zorgde van afstand voor de nodige opluchting. Ook Stephan deed nog een duit in het zakje en zorgde voor 12-9. Via 12-10 brachten Tessa met een fraaie doorloper en Kain uit een strafworp het verschil weer op 4. Dit kwam TOP niet meer te boven en nadat weer Stephan en tweemaal Nik de stand naar 17-11 hadden getild was de wedstrijd gespeeld. Met nog 9 minuten op de klok was het een kwestie van uitspelen. De nodige schotpogingen van Milou en Chantal tijdens de wedstrijd werden nu wel beloond en ook zij belandden op de scoringslijst. Ook Kain knalde van afstand nog een keer raak. Zo stond er bij het eindsignaal een 20-15 stand op het bord.

Het was niet de allerbeste wedstrijd van de Capellenaren maar collectief zat het wel goed bij de zwartwitten. Vooral verdedigend hebben ze een uitstekende prestatie geleverd. Deel 1 van de trilogie is nu volbracht. Deel 2 volgt a.s. zaterdag bij KZ. Ondanks dat de Kogers nul punten hebben zal het ongetwijfeld niet makkelijk worden. Maar het wordt tijd voor de eerste uit-overwinning.

Tot zaterdag

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties