Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar Driebergen om aldaar Dalto te bestrijden. Dalto is dit jaar geen hoogvlieger in de poule dus was een overwinning het enige uitgangspunt. Iedereen was zich daar dan ook van bewust en Dalto werd meteen onder druk gezet.

Twee onderscheppingen van Raoul bij het uitverdedigen zorgden er voor dat Niels ongehinderd kon afronden. Toen Femke een minuut later achter de korf het doel vond stond er na 7 minuten een geruststellende stand van 0-3 op het scorebord. Nadat Dalto 1-3 had gemaakt ging men vrolijk verder. Renate met een doorloper en Sophie en Koen met een soort tip-in vergrootten de stand na 14 minuten naar 1-6 en leek een grote overwinning in het verschiet te liggen.

Jammer genoeg brak er nu een zwakke fase aan bij de Capelse formatie. Dit was ook een fase waarbij de scheidsrechter wat al te nadrukkelijk de overtredingen bij KCC/Delta Logistiek zocht. Het spel werd onrustig en Dalto profiteerde. Niels maakte uit een prachtige individuele actie nog wel 3-7 maar Dalto had het laatste woord en met een ruststand van 4-7 werd de kleedkamer opgezocht. De laatste 10 minuten van die 1e helft waren niet best geweest en zullen ongetwijfeld in de rust ter sprake zijn gekomen.

Na de rust een herboren KCC/Delta Logistiek in het speelveld. Met speels gemak werd in 10 minuten tijd Dalto volledig van de mat gespeeld. Femke vanaf het vertrouwde plekje achter de korf, Sophie met een doordraai-bal en Niels uit een wegtrekker brachten de stand op 4-10. Toen daarna Koen na een actie van Jelle en uit een vrije bal ook nog tweemaal scoorde leek de wedstrijd, met nog een kwartier te gaan, gespeeld.

Volgens mij vonden de spelers dat ook. Slordig spel, zwak en incorrect verdedigen en de vele stippen die daardoor gretig door de scheids aan Dalto werden toebedeeld zorgden voor een kentering in de wedstrijd. De zwart-witten kwamen er niet meer aan te pas en nadat Koen tussentijds met een wegtrekker nog voor 6-13 had gezorgd begon Dalto aan een inhaalrace. Tot 11-13 haalden ze op. Met nog 2 minuten op de klok leek er toch nog een verrassing in te zitten. Een van de weinige mooie aanvallen van KCC/Delta Logistiek in dit deel van de wedstrijd werd beloond met een stip. Sophie gooide met haar specialiteit de wedstrijd definitief op slot. 11-14 met nog 1 minuut te spelen.

Dalto had het laatste woord 12-14 en kon uiteindelijk met opgeheven hoofd het veld verlaten. Voor de KCC”ers lag dit even anders. Die hebben wat om over na te denken. Twee onnodig zwakke periodes in een wedstrijd is teveel en kostte bijna punten. Een top-tegenstander zou hier dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Ook merk ik dat de homogeniteit en de teamgeest binnen de ploeg wat minder wordt. Dit heeft invloed op een aantal spelers. Volgende zaterdag, als Deetos/Snel op bezoek komt, moeten alle koppies weer de zelfde richting op staan zodat deze tegenstander definitief op een zijspoor gezet kan worden. Met 8 punten uit 4 wedstrijden valt er natuurlijk weinig te klagen maar we moeten wel scherp blijven. Zo’n zelfde periode heeft ons vorig seizoen bijna het kampioenschap gekost. Daarom niet zeuren en gewoon bikkelen.

Tot zaterdag

Saskia Dijkxhoorn maakte weer mooie foto's.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 3 oktober 2020 tegen DVO/Accountor 1 om 15:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties