Na de teleurstellende nederlaag van verleden week tegen DVO moest er dit weekend gewonnen worden van de Meeuwen uit Putten om aansluiting met de top te behouden. Met 3 uit 2 bezetten zij de tweede plaats achter DOS’46.

Stephan zette meteen de toon door na 30 seconden met een fraaie doorloop de 1-0 te scoren. Het zou het signaal zijn voor een wervelende eerste helft van de zwart-witte formatie. Tot 3-2 konden de Puttenaren aanklampen maar daarna was de KCC-trein niet meer te stoppen. Met een excellerende Mark in zowel de rebound als in de punt en met in zijn kielzog de andere spelers meesleurend werden de Meeuwen in de eerste helft al op een onoverbrugbare achterstand gezet. Na 30 minuten bij een stand van 15-6 was de KCC-storm uitgeraasd. Met een tevreden gevoel kon de kleedkamer worden opgezocht. De tweede helft werd geopend door de tegenpartij maar direct had KCC het antwoord klaar en liep eenvoudig uit naar 19-7. Daarna volgde een wat mindere periode en kon de Meeuwen aardig bijblijven. Met nog een kwartier te gaan en een tussenstand van 22-12 werd de licht geblesseerde Chantal vervangen door Anouk. Helaas moest Anouk de wedstrijd vroegtijdig verlaten nadat zij zich had verstapt. Slechts 8 minuten duurde haar invalbeurt en haar blessure leek vrij ernstig. Maar ik hoop dat het meevalt.

De stand was inmiddels opgelopen naar 25-15 met nog 7 minuten te gaan. Tijd voor nog een paar wissels. Wouter, Sophie en Lilly maakten hun opwachting. Wouter had er zin in en zorgde persoonlijk voor een vrije bal die hij slim omzette in een strafworp om die zelf te benutten. Toen er met nog 1 minuut te spelen 28-18 werd gemaakt leek dat de eindstand te worden. Nik en Kain dachten daar echter anders over. Uit een fraai een-twee-drietje scoorde Kain met een one-hander (mag ook wel op video). Met nog 10 seconden op de klok legde Nik aan voor zijn achtste en KCC’s dertigste via een z.g. “hoekie”. De bal plofte met het geluid van een granaat door de mand en daarmee werd een prachtige wedstrijd waardig afgesloten. 30-18. De coaches zullen tevreden zijn. Vandaag zag men terug wat bij DVO werd gemist. De duels, de druk op de tegenstander, de wil om te winnen. Het was er allemaal deze namiddag. Het gevreesde dameskwartet van de Meeuwen kwam er nauwelijks aan te pas tegen onze meiden terwijl Milou, Kathy en Tessa ook nog hun doelpuntje(s) meepikten. Met deze instelling kunnen we volgend weekend met een gerust hart naar Nijeveen afreizen. Een verrassing tegen DOS’46 kan er zo maar in zitten. Maar het zal niet makkelijk worden.

Doelpunten:Nik 8, Stephan 7, Mark 5, Kain 4, Kathy 2, Milou 2, en Tessa en Wouter ieder 1

Tot volgende week en Anouk sterkte en beterschap

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties