Dit weekend kwam hekkesluiter Weidevogels B1 uit het naburige Bleiswijk op bezoek in Capelle aan de IJssel. Helaas was er geen scheidsrechter dus "good old" Sander werd weer eens opgetrommeld. De wedstrijd begon hierdoor een kwartier later dan aangekondigd. Gelukkig had dit geen weerslag op de concentratie van de Capellenaren.

Na de 1-0 van Sophie en de 2-1 van Hannah maakte Weidevogels nog de 2-2. Daarmee was al na 7 minuten de koek op bij de gasten. De zwart-witten hadden er echter wel zin in en mede dankzij de geringe tegenstand kon KCC aanvallend alle registers open trekken. Fraai staaltjes korfbal werden even fraai afgerond. Halverwege de 1e helft zorgde Raoul met zijn inmiddels bekende en gevreesde hoge schot voor 7-2. Na 24 minuten speeltijd stond er 12-2 op het scorebord en vlak voor tijd liet Jelle uit een korte kans de 13-2 aantekenen wat tevens de ruststand was.

De dames hadden trouwens goed naar mijn verzoek van verleden week geluisterd want met 6 treffers (2x Sophie, 2x Renate, Amber en Hannah) hadden zij een groot aandeel in de tussenstand. De wedstrijd was gespeeld en het was nu alleen nog afwachten hoe de eindscore er uit zou gaan zien. Mede door een blessure aan Weidevogels-kant zou de 2e helft wat rommelig verlopen. Koen moest vanwege zijn wel erg lange tegenstander onder de paal wegblijven en in de punt gaan spelen en Jelle moest de paalpositie in gaan vullen. Dat verliep allemaal wat rommelig en wierp niet meteen zijn vruchten af. Dit was echter een kwestie van tijd want na verloop van tijd zaten er bij de eerste 4 doelpunten 3 treffers van Koen bij. Voordat Weidevogels met 7 spelers verder moest had het ook nog een duit in het zakje gedaan en zo was 10 minuten voor tijd de stand naar 19-3 getild. Tijd voor de wissels. Niels, Julian en Femke kwamen er in voor Koen, Jelle en Amber. Opmerkelijk was dat Femke meteen de paalpositie opeiste en dat Niels en Julian naar hartelust konden gaan aanvallen. Volgens mij had dit daarvoor ook gekund met Amber onder de korf zodat een pure aanvaller als Jelle ook in de punt had kunnen opereren. Al met al maakte Julian er dankbaar gebruik van en met 2 treffers liet hij weer zien wat hij in zijn mars heeft. Nadat Sophie haar 4e erin had gelegd zorgde Niels de Gelder voor het slotaccoord door met een one-hander de mooiste treffer van de wedstrijd te produceren en tevens de eindstand te bepalen: 23-3.

Een behoorlijk hoge uitslag. Zeker als je deze stand doorrekent naar de 60 minuten speeltijd die de senioren spelen. Met slechts de 47 minuten die nu gespeeld zijn kom je in vergelijking op 29 tot 30 treffers. En dat zie je zelfs op het hoogste nivo niet vaak. De coaches waren dan ook bijzonder tevreden en kijken met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd van volgende week tegen Dalto in Driebergen.

Trouwens, Sander, uitstekend gedaan ondanks dat het volgens jou een "makkie" was.

Tot volgende week

Kijk hier voor de overige foto's van Saskia Dijkxhoorn.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties