Afgelopen zaterdag 10 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk A2 op het programma. Tegen Nieuwerkerk altijd een beetje speciaal. De weersomstandigheden zouden slecht zijn, maar die vielen reuze mee. Tegen een tegenstander die onderaan staat met 0 punten was de verwachting toch wel dat we er positief uit zouden komen. De werkelijkheid was anders. De gehele wedstrijd liepen we achter de feiten aan en achter de tegenstander i.p.v. andersom.

We waren heel veel in de aanval, weer proberen ons nieuwe spelletje te gaan spelen.. Het lukte aardig, veel variatie maar we moesten teveel nadenken nog.. We misten enorm veel kansen maar Nieuwerkerk niet. Die schoten van heel ver maar scoorden wel.
Heel de wedstrijd liepen we tegen een achterstand van 2 punten aan te kijken. Het lukte maar niet om de echte aansluiting te vinden.

Daarom hebben we maar afgesproken om dat spel los te laten en even terug te gaan naar af. Spelers hoeven niet meer zo te denken hoe ze moeten lopen . Hier kwamen toch nog weer een hoop kansen uit. Maar we maakten ze vandaag niet af. De kopjes gingen omlaag en er werd niet meer uitverdedigd, wat onze kracht is.
We waren vandaag even geen team. In de tweede helft kwamen we nog wel terug tot 10-12, maar ook nu weer konden we de aansluiting niet vinden omdat we te snel een doelpunt tegen kregen.

Ook met de wissels lukten het niet om het tij de keren en gingen we onderuit met een 13-16 eindstand. Toch nog 13 doelpunten maar het hadden er veel meer moeten zijn.

De komende week staat een bekerwedstrijd op het programma tegen een 4e klasser. Hier hopen we weer een beetje zelfvertrouwen terug te krijgen.

Ik bedank de reserves: Frans en Michelle.

Statstiek: Ruth 6x, Robert en Marloes 2x, Thomas, Esmee en Lisette Zaal 1x.
Gemiddelde score: 11,67 doelpunten.

Gr Ben Wolvers

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties