Na de eclatante overwinning (29-12) van verleden week tegen Hoogkerk stond dit weekend de confrontatie met DVO op het programma. Vol goede moed en met het nodige zelfvertrouwen werd er naar Bennekom afgereisd. Het moest nu maar eens gebeuren. Tegen deze top-tegenstander moest maar eens blijken waar we nu werkeijk staan en of er inderdaad progressie is geboekt t.o.v. het veld.

Bij het inschieten probeer je een indruk te krijgen van wat voor vlees je in de kuip denkt te hebben. Met 1 stevige en 3 wat slungelachtige jongens kreeg ik niet de indruk dat daar veel gevaar in zou schuilen. De meisjes daarentegen oogden sterk en stevig en leken felle tantes. Wat de jongens betreft kwam mijn analyse totaal niet uit. Met de meisjes zat ik wel in de goede richting.

De wedstrijd begon op tijd en het initiatief lag meteen bij de Groen-witten. Er werd meteen druk gezet en KCC/Delta Logistiek wist zich daar geen raad mee. Toch werd in het begin het verschil nooit groter dan 2 punten. Na 20 minuten stond er dan ook 8-7 in het voordeel van DVO op het scorebord. Daarna kwamen we niet meer onder de pressie van DVO uit en in de resterende 10 minuten werd het verschil naar 6 en de stand naar 13-7 gebracht.

Totaal ontredderd werd de kleedkamer opgezocht. Het meegereisde publiek had er geen geloof meer in. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit. Alles zou afhangen van de start van die 2e helft. En die start was goed. Cathy scoorde uit de opening met een doorloper en dat was meteen het sein voor een sterk offensief. Nik, Kain maar vooral Stephan scoorden in die periode naar hartelust. Dat resulteerde na 18 minuten in een 17-17 gelijke stand. Alles was weer mogelijk. De wedstrijd lag weer helemaal open.

9 minuten voor tijd scoorde DVO 18-17 en meteen daarna kreeg KCC/Delta Logistiek een stip toegewezen. Deze werd jammer genoeg gemist. Uit de eerstvolgende aanval van DVO werd gescoord en toen een minuut later ook de bal nog eens op de stip ging was het pleit beslecht. 20-17. Dat kwam de ploeg niet meer te boven. Dat er in de resterende 6 minuten in totaal nog tienmaal werd gescoord was louter voor de statistieken en leuk voor het thuispubliek. De teller stond stil bij 26-21. KCC/Delta Logistiek A1 een illusie armer en een ervaring rijker.

Coach Robin was nuchter in zijn commentaar. We hebben het gewoon niet goed gedaan. Tegen zulke ploegen wordt er gewoon meer van een ieder verwacht. Wij moeten pressie spelen, wij moeten duels onder de korf winnen, wij moeten agressief zijn. Wij kunnen dat wel tegen de mindere ploegen maar dat is niet voldoende. Je moet het wel willen. Je moet het ook uitstralen. Ondanks dat hij dacht dat de ploeg verder zou zijn wilde hij niet al te somber zijn. Het is uiteindelijk pas de 2e wedstrijd en de 2e helft hebben we wel goed gepresteerd. Maar om mee te blijven doen kunnen we ons de huidige instelling niet meer veroorloven.

Ik zelf denk wel dat DVO een uitzonderlijk goede dag had. Met 4 sterk reboundende en scorende heren en een aantal meescorende dames die ook nog eens geen centimeter ruimte gaven stond er een hecht collectief. Maar een dergelijk hoge score hadden ze ook op het veld nog niet bereikt.

Volgend weekend komt de Meeuwen op bezoek. Er moet gewonnen worden om de aansluiting te behouden. Kom dus allemaal onze ploeg aanmoedigen. Ze kunnen uw steun goed gebruiken. Om 17.05 uur in de Schenkelhal.

Stats: Stephan 8, Nik 6, Kain 3, Tessa 2 en Cathy en Milou ieder 1

Saksia Dijkxhoorn maakte deze foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties