Na de mooie thuisoverwinning op Die Haghe werd de D1 afgelopen zaterdag om 12.10 uur in de Fortuna hal verwacht. Voordat het zover was bereikte ons vrijdag het vervelende nieuws dat de elleboog van Sabine tijdens de gymles uit de kom was gegaan en was gebroken. Ze werd vrijdagavond meteen geopereerd en zal voorlopig vanaf de kant moeten toekijken. Dat ze er zaterdagmiddag meteen bij was om haar ploeg te steunen vinden wij dan ook erg knap en stoer. Alle reden voor de spelers om deze wedstrijd extra goed hun best te doen, voor Sabine. Met Floor als vervanger ging de ploeg op zoek naar de punten.
Ondanks een stroeve eerste 10 minuten werd snel duidelijk dat Fortuna het ons vandaag niet al te lastig zou maken. Via doelpunten van Gerald, Timo en Marleen bouwde KCC/Delta Logistiek haar voorsprong op. Fortuna deed nog wel wat terug, maar onder andere via klasse doelpunten van Timo en Quinten werd de wedstrijd al in de eerste helft beslist. Met een 7-2 voorsprong zochten we de kleedkamers op. Ondanks de voorsprong en een aantal mooie doelpunten, vonden de trainers dat er in een te laag tempo werd gespeeld. Dat kon beter de tweede helft.

De start was veelbelovend want er werd snel door ons gescoord. Maar daarna stokte het. Er werd te slordig gespeeld om een grote uitslag neer te zetten. Ondanks de mindere aanvallen bleef de D1 de tweede helft erg goed verdedigen en werd er maar 1 doelpunt doorgelaten. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een 11-3 stand voor het einde van de wedstrijd. 

Leuk om nog te vermelden is dat Floor speciaal voor Sabine een shirt met geschreven tekst onder haar wedstrijdshirt had aangetrokken. Op het moment dat ze in de tweede helft haar doelpuntje meepikte, toonde ze vol overgave het shirt met opschrift aan Sabine. Een mooi gebaar wat ons betreft.

Volgende week is de D1 vrij, daarna zal de competitie worden vervolgd, uit tegen Nieuwerkerk om 9 uur.
Marijn en Anne bedankt voor het reserve staan en invallen.
Sabine, heel veel sterkte de komende tijd, we hopen dat je er snel weer bij bent!

Milou & Michiel

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties