De Blinkerd in Scheveningen was afgelopen zaterdag het strijdtoneel van onze B1. KVS was de tegenstander en op voorhand werd aangenomen dat de 2 punten mee naar huis zouden gaan. Er was voldoende tijd om in te schieten maar er was geen scheidsrechter aanwezig. Gelukkig was er iemand van KVS bereid om deze taak op zich te nemen. Waarvoor nog onze dank. Hij zou het trouwens uitstekend doen.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Het duurde 6 minuten voordat Niels van afstand de 0-1 liet aantekenen. Nog in de zelfde minuut maakte KVS gelijk. Dat was zo'n beetje het beeld van de eerste helft. KVS kon bijblijven omdat wij aanvallend te gehaast en te dicht op elkaar speelden. Halverwege die eerste helft stond het dan ook pas 3-3. In de 19e minuut wist Jelle voor de 1e maal het 2-puntenverschil aan te brengen na een doorbraakactie van Koen. 3-5. Binnen de minuut was het weer 4-5. Daarna volgde weer een doelpuntloze periode van 5 minuten totdat vlak voor rust Raoul uit een vrije bal voor de belangrijke 4-6 zorgde. Dit was meteen de ruststand.

In de 2e helft zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden om KVS van zich af te schudden. Dat zal tijdens de thee nadrukkelijk aan de orde zijn geweest want er stond in die 2e helft een ander KCC in het veld. De druk werd opgevoerd en het schot werd veelvuldig gezocht. Dat wierp zijn vruchten af. Binnen 4 minuten was de stand opgehoogd naar 4-8 door 2 afstandschoten van Koen wat geleidelijk werd uitgebouwd naar 5-10. Er waren toen 9 minuten gespeeld. Daarna stokte de productie. Het duurde 7 minuten voordat KVS de eer had deze ban te breken. Of dit verstandig was van de rood-zwarten valt te betwijfelen. Want met nog 8 minuten op de klok leek dit het signaal voor de Capellenaren om alles uit de kast te halen. De ene na de andere fraaie aanval werd opgezet en daarmee de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. Ook de afwerking liet niets te wensen over. De meiden zwoegden weer als vanouds om de mannen in stelling te brengen. Mooie doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. De tip-in van Niels was van ongekende schoonheid. Het was zijn zesde en rondde daarmee een voortreffelijke 2e helft af. 6-16. Daarna kreeg Julian nog even de gelegenheid om sfeer te proeven. Ook hij liet zich met een fraai afstandschot op de scoringslijst zetten. Met in de laatste minuut nog de 6-18 score besloot de scheidsrechter er een eind aan te maken.

Met een uitstekende 2e helft hadden zwart-magenta's (KCC speelde in de inchietshirts van sponsor Delta Logistiek) de puntjes op de i gezet en daarmee een overtuigende overwinning geboekt. Opmerkelijk was wel dat er niet één dame tot scoren kwam. Dat moet komend weekend maar even recht gezet worden. Na het onverwachte verlies Van Deetos/Snel staat KCC samen met DSC aan kop. A.s. zaterdag komt om 10.00 uur Weidevogels op bezoek. Dus uit je bed direct door naar de Schenkelhal.

Doelpunten: Niels 6, Koen 5, Jelle 4, Raoul 2 en Julian 1.

Tot volgende week

Foto's van deze wedstrijd vind je hier. Met dank aan Saskia Dijkxhoorn.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties