Afgelopen zaterdag was het ook voor onze D1 een belangrijke dag: de start van de zaalcompetitie. Het veldseizoen was super afgesloten met het herfstkampioenschap en de zaalvoorbereiding verliep goed. Met mooie overwinningen in de oefenwedstrijden tegen Dalto en Groen Geel en een klasse overwinning in de bekerwedstrijd afgelopen woensdag tegen Reeuwijk (2-19), zat het met het vertrouwen voor de zaalcompetitie wel goed.

De eerste tegenstander die we moesten zien te verslaan was Die Haghe D1. Een goede tegenstander, die op het veld tweede was geworden in de andere hoofdklassepoule. In de voorbespreking werd vooral de nadruk gelegd op onszelf, wij moesten het immers in onze eigen hal, met onze eigen kwaliteiten gaan doen.

De start van de wedstrijd was matig. Al snel kwamen we met 0-2 achter, wat we totaal niet gewend waren. Er werd aanvallend statisch gespeeld en de felheid die onze D1 bijna altijd laat zien, ontbrak. Verdedigend waren we nog niet helemaal wakker, wat resulteerde in doorloop kansen voor Die Haghe en slordigheidsfouten met het uitwerken. Nadat we de eerste helft bijna geheel achter stonden, konden we vlak voor rust terugkomen tot 3-3. Toch kon Die Haghe dankzij een uitwerkingsfout van KCC/Delta Logistiek nog één keer aanleggen, wat resulteerde in een ruststand van 3-4. Uit de eerste helft bleek dat het een lastige wedstrijd zou worden voor KCC/Delta Logistiek D1 en dat er hard gewerkt moest worden om de punten binnen te halen.

De tweede helft startten we goed. We kwamen meteen terug tot 4-4 en de felheid die we de eerste helft misten, was er nu wel! Verdedigend werd er goed werk verricht, iedereen zat er goed bij en Die Haghe moest veel moeite doen om tot scoren te komen. Aanvallend ging het bij KCC/Delta Logistiek nu ook lekker lopen. Er werden mooie kansen gepakt en veel duels werden op felheid gewonnen. Waar we de eerste helft nog achter de feiten aan liepen, hadden we nu de wedstrijd in handen. Met nog 10 minuten op de klok pakten we een voorsprong van 12-8. Tot kort voor tijd konden we de voorsprong van 4 punten behouden, maar in de laatste paar minuten van de wedstrijd was de concentratie bij sommige spelers even weg, waardoor Die Haghe nog terug kon komen tot 12-10.

De eerste overwinning voor KCC/Delta Logistiek D1 is een feit. Een lastige, maar leerzame wedstrijd, waaruit we een hoop kunnen meenemen naar de rest van de competitie. Het was goed om te zien dat de D1 ondanks een achterstand, de wedstrijd wist te keren en een goede tweede helft kon spelen. Floor, bedankt voor het invallen. Marijn en Anne bedankt voor het reserve staan.

Volgende week spelen we tegen Fortuna D1 in Delft, die dit weekend nipt wist te winnen van KVS D1.

Groetjes,
Michiel & Milou

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties