De laatste oefenwedstrijd in de zaal is gespeeld. Dat biedt de trainers een mooie gelegenheid om terug te kijken naar de progressie die de C1 afgelopen veldperiode heeft meegemaakt.

KCC/Delta Logistiek C1 is een jong, enthousiast en leergierig team. Een team dat bestaat uit een aantal jonge en ervaren C-spelers. Een team dat weet wat ‘teambuilding’ is en ook weet wat ‘gezelligheid’ is! Een aantal mooie eigenschappen. Naast deze eigenschappen zitten er ook acht talenten in dit team(!).

Dat ze talenten zijn, blijkt uit de energie die ze steken in de trainingen en over het algemeen ook in de wedstrijden. De eerste wedstrijden van het seizoen gingen dan ook voorspoedig. Deze werden in winst omgezet met aanvankelijk goed spel, maar ook weleens met wat geluk bij TOP C1 bijvoorbeeld.

Na de wedstrijd tegen TOP kwamen de wedstrijden die achteraf erg leerzaam bleken voor onze C1. We speelde achtereenvolgens tegen Nieuwerkerk, PKC en Deetos en daarin werd duidelijk op welk niveau de C1 moest acteren om bovenin mee te willen doen, iets wat de spelers graag willen……….

De leermomenten voor deze ploeg zitten hem met name in voorbereiding, focus en discipline! Zoals een aantal spelers laatst nog tegen ons zei: ‘Trainer, wij willen veel beter worden en vinden daarom dat we hard(er) aangepakt moeten worden.’ Tja… en daar sta je dan… De teugels worden strakker aangetrokken(!) en we gaan deze kanjers proberen nog meer te prikkelen.

Goed, genoeg over het afgelopen veldseizoen. Groen Geel C1 stond afgelopen zaterdag op het programma. De laatste oefenwedstrijd voor de zaalcompetitie. Eentje om vooral in de tweede helft van te smullen! In deze tweede helft hebben we laten zien dat we kunnen knokken en een prima resultaat neerzetten.

Na een achterstand van 5 punten was de C1 in staat dit om te zetten naar een voorsprong. Dit werd gedaan met uitstekend aanvalsspel en ook goed verdedigd waarin we in een helft maar 3(!) doelpunten doorlaten. Het spel werd aanvallend ruim en geduldig opgezet met veel schoten van alle spelers. Daarin werden er ook een aantal opdrachten meegegeven die goed werden uitgevoerd.  Als we met deze passie, strijd en discipline de zaalcompetitie ingaan zijn we ervan overtuigd dat deze C1 erg ver kan komen… Traditiegetrouw wil de C1 ook weten wie de afgelopen wedstrijd de MvP was. Dit keer zijn er twee dames die deze eer toekomen. Anouk, de aanjager en scorende dame in een vak en in het andere vak was dat Nina. Zij had een belangrijke bijdrage in de duels rond de korf en was degene die op een belangrijk moment een punt drukte!

De toon is gezet! De teugels worden aangetrokken! Haal eruit wat erin zit!

Groeten Henk-Jan en Leroy

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties