KCC/Delta Logistiek D1 mag zich sinds afgelopen zaterdag officieel herfstkampioen noemen van de Hoofdklasse G. De 6 gespeelde wedstrijden werden allemaal op overtuigende wijze gewonnen. Tempo, KVS en Nieuwerkerk konden ons niet van de overwinningen weerhouden.

In de D1 spelen dit jaar Marleen, Noa, Femke, Sabine, Dave, Quinten, Gerald en Timo. Na een voorbereiding waarin de spelers toch vooral nog aan elkaar moesten wennen, ging de D1 tijdens de competitie meteen voortvarend van start.

Tempo was de eerste tegenstander die voor de D1 op het programma stond. We kenden Tempo nog een klein beetje van vorig jaar. Het was ons vooral bijgebleven dat deze ploeg op gras speelt, wat wij totaal niet gewend zijn. Dit is natuurlijk geen reden om de wedstrijd anders in te gaan, maar daar leek het de eerste helft wel op. We begonnen de wedstrijd wat chaotisch: veel slordige passes en ontzettend veel onafgemaakte kansen. Waar Tempo een kansje kreeg, benutten zij deze ook, waardoor met een gelijke stand van 2-2 de rust in gingen. De tweede helft ging het een stuk beter. Goede passing, mooie aanvallen en goed verdedigend werk. Alleen het afmaken van de kansen ontbrak nog. Tot de 3-3 kon Tempo ons bijblijven, maar daarna waren wij toch echt de bovenliggende partij. Vooral het laatste kwartier kwam de overtuiging om de doelpunten af te maken. We wonnen de wedstrijd met 8-4.

De tweede wedstrijd was thuis tegen KVS. De kids hadden zich voorgenomen een mooie thuiswedstrijd neer te zetten. In de eerste helft ging dit erg goed. Er werden veel kansen gecreëerd en er werd een ruime voorsprong genomen. De tweede helft probeerde KVS het over een andere boeg te gooien om zich staande te houden in de wedstrijd. De D1 had hier iets meer moeite mee maar verloor nooit de controle. Uiteindelijk werd er met 12-5 gewonnen.

Hierna volgde de tweestrijd tegen Nieuwerkerk D1. Deze tegenstander had vorig jaar een erg sterke lichting. Veel van onze D spelers konden toen niet meer dan proeven aan een overwinning. Dat het dit seizoen een ander verhaal is, werd snel duidelijk. KCC zette 2 sterke wedstrijden neer met als resultaat een 13-5 en een 15-2 overwinning. Met name in de 15-2 thuisoverwinning liet KCC goed korfbal zien met veel mooie doelpunten.

De op een na laatste wedstrijd speelden we tegen Tempo, op ons eigen kunstgras. Helaas konden beide trainers niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, waardoor Rob Fase de coaching overnam (bedankt hiervoor!). Voor veel van de kinderen een trainer uit de Fjes en Etjes, dus een mooie kans om te laten zien hoeveel vooruitgang ze hebben geboekt. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat de D1 kampioen was geworden. Door een gelijkspel van KVS en Nieuwerkerk kon de D1 niet meer ingehaald worden. Maar het doel was natuurlijk om ongeslagen kampioen te worden, dus ook deze wedstrijd moesten we nog winnen. De eerste helft ging prima, maar we konden nog niet helemaal weglopen van Tempo. De ruststand was 5-2 in het voordeel van KCC. De tweede helft daarentegen, liet de D1 zien dat ze de echte kampioen van hoofdklasse G waren. Mooie aanvallen en scorend vermogen over vrijwel alle spelers resulteerde in een 14-2 overwinning!

Ondanks dat we al kampioen waren, brak voor de D1 afgelopen zaterdag de echte kampioenswedstrijd tegen KVS aan. We hadden namelijk als doel ongeslagen kampioen te worden. De laatste wedstrijd tegen KVS wilden we dus ook dolgraag winnen. We startten de wedstrijd goed. We namen al snel een voorsprong uit een paar mooie aanvallen. Verdedigend liep het ook lekker, er werden veel ballen onderschept, waardoor KVS weinig kansen kon creëren. Maar hoe goed de start van KCC ook was, we konden de scherpte niet helemaal vasthouden. Waar we normaal op een hoog tempo aanvallen, was het tegen KVS wat statisch. Er werd weinig vrijgelopen en daardoor was de passing af en toe onverzorgd. Toch gingen we de rust in met een 5-3 voorsprong. De tweede helft was aan het spel duidelijk te zien dat KCC de betere ploeg was, maar dit uitte zich niet in de score. KVS kwam nog dichtbij, maar uiteindelijk was KCC toch de ploeg met de meeste doelpunten. We wonnen de wedstrijd met 10-8. Achteraf was deze wedstrijd misschien wel de minste wedstrijd van de 6, maar een echte kampioen wint ook de mindere wedstrijden.

Na afloop van de wedstrijd konden we het kampioenschap dan eindelijk vieren. Eerst wat rond spuitende champagne en foto’s op het veld. Daarna een lekkere herfsttaart in de kantine.

Als trainers kunnen we zeker trots zijn op de prestaties die de D1 de afgelopen weken heeft neergezet. We merken dat de dingen die we trainen steeds meer naar voren komen in de wedstrijden en dat is super om te zien als trainers. Daarnaast is de D1 een ploeg met ontzettend veel inzet en het vermogen om als team te spelen door voor elkaar te werken.
Dit kampioenschap is natuurlijk fantastisch, maar wie weet valt er in de zaal nog meer te halen.

Groetjes, Michiel & Milou

Kijk hier voor het verslag van Sabine Postma met een link naar de overige foto's en fimpjes.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 21 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties