Tot deze wedstrijd in het voorbije weekend stonden de A1 en Maassluis samen ongeslagen bovenaan. Wie deze wedstrijd zou winnen, mocht zich officieel koploper in de poule noemen. Het zou een wedstrijd worden onder zeer lastige omstandigheden. Zoals de hele dag eigenlijk al stond er ook ’s avonds veel wind, was er een fanatiek publiek aanwezig en kregen we te maken met een fysieke tegenstander. Allemaal dingen die we dit seizoen nog niet hadden meegemaakt. Belangrijke vraag dus: “Zou “Aandachtscirkel 2” deze wedstrijd “Aandachtscirkel 1” verslaan???

Als je naar de eerste twintig minuten kijkt, was dit zeker niet het geval. Het waren de beste minuten van de hele wedstrijd. Daarom was het goed dat we hierin al een groot gat sloegen van vijf doelpunten. Door goed verdedigend werk en doordat we ons aanvallend goed aan de opdracht hielden stonden we binnen no-time met 0-2 vóór door twee mooie doelpunten. Aanvallend was de taak dat we de goede kant (wind mee) van de korf zouden opzoeken, veel op de doorbraak spelen en dicht bij de korf aanvallen. Zeker vanwege de weersomstandigheden waren dit belangrijke punten. Verdedigend stond de rebound centraal. Hierbij ging het vooral om de positie ten opzichte van je tegenstander. Zeker omdat de tegenstander veel lengte in de ploeg had, was je positie in het afvangduel zeker van belang. Van een 0-2 voorsprong werd de score opgebouwd naar 0-4; het heeft zelfs nog 2-7 gestaan.

Op dat moment gebeurde er iets in de ploeg waardoor we helemaal inzakten. Er werd aanvallend niet meer naar de goede kans gezocht en we gingen doelpogingen forceren. Zo kon Maassluis redelijk terugkomen en gingen we rusten met een 5-8 voorsprong. In de rust werd erop gehamerd, dat we gewoon ons eigen spelletje moesten blijven spelen en ons niet moesten laten afleiden door het fanatieke publiek en het fysieke spel van Maassluis. Jammer genoeg gingen we de tweede helft door zoals we de eerste helft geëindigd waren. Zo maakte Maassluis het gat weer kleiner tot twee doelpunten verschil. Zou “Aandachtscirkel 2” vandaag echt “Aandachtscirkel 1” verslaan?? Gelukkig hadden we wel de scherpte, dat we het verschil op twee doelpunten konden houden. Met nog ongeveer tien minuten te spelen liep het aanvallend even niet meer door onbegrijpelijk gehaast spelen en door onscherp verdedigen kwam Maassluis terug tot 10-10. Even ging het erop lijken dat we vandaag onze eerste verliespunten van het seizoen gingen krijgen. Toch kregen we het door wissels nog voor elkaar om de 10-11 te scoren.Toen waren de rollen even omgedraaid. Nu was het Maassluis, die de fouten ging maken en konden we zo in alle rust de wedstrijd naar ons toe trekken. De 10-11 overwinning was een feit en we kunnen ons vanaf vandaag de koploper in de poule noemen.

Al met al is het een wedstrijd geweest met “Ups and Downs”. Ik ben er van overtuigd dat als we de hele wedstrijd het niveau van de eerste 20 minuten hadden gehaald, dat we hier een monsterscore hadden neergezet!! Maassluis en wijzelf hebben het ons sportief erg moeilijk gemaakt. Desondanks ben ik trots op al mijn teamgenoten.

SAMEN HEBBEN WE DE OVERWINNING ERUIT GESLEEPT !!!

Gelukkig won cirkel 1 het van cirkel 2…….

Tot slot wil ik Robert, Thomas, Lisette Z. en Ruth bedanken voor het reserve staan en invallen!! Alle ouders bedankt voor het rijden en Wigle Schippers voor het filmen.

A2, jammer dat jullie verloren hebben. Het kwam er deze wedstrijd gewoon even niet uit. Ik ben er van overtuigd dat dit volgende week wel weer het geval is en jullie tegen Nieuwerkerk de volgende twee punten gewoon binnen halen.

Volgende week spelen we om half 1 tegen TOP (A), ook deze wedstrijd zal niet de gemakkelijkste worden, dus steun kunnen we altijd gebruiken.

Wouter Schippers (speler A1)

Statistiek: Stefan (4), Melissa en Fabian (2), Ruth, Sven en Wouter (1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties