Na een reis met vele obstakels (lees:files) kwamen we een half uur voor aanvang van de wedstrijd in Wormer aan. Wakkerde in Rotterdam nog een lekker windje aan, in Wormer was het inmiddels een zuidwesterstorm. Maar daar hebben beide ploegen last van. Het veld was identiek aan dat van KCC. Veel zand dus.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Die was niet best. Na 4 minuten spelen stond de 1-1 stand op het bord. Het woord was nu aan de 2e aanval. Ondanks het harde werken kwam men nauwelijks in scoringspositie en wanneer dat wel zo was dan werd er helaas gemist. Vier minuten voor rust stond het dan ook 3-1. Gelukkig maakte Heleen 2 minuten later de aansluitingstreffer. 3-2. Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust waaide de korfbalpaal tot driemaal toe om wat inhield dat het nog harder ging waaien.

Direct na rust soorde, weer Heleen uit een doorloper 3-3. Zou het de 2e aanval nu wel lukken? Helaas, in de 15e minuut liet GG de 5-3 aantekenen. En toen een minuut daarna meteen de 6-3 viel moesten we voor het ergste vrezen. Mark, met zijn 2e treffer, haalde nog wel op tot 6-4 maar het mocht niet baten. Een minuut voor tijd viel de 7-4. Met nog een minuut te gaan deed de 2e aanval er nog alles aan wat resulteerde in een vrije bal. Gelukkig wist Bianca deze te benutten zodat al het werk niet helemaal voor niets was geweest. 7-5 was ook de eindstand.

Het was voor coach Wilrik duidelijk. Dit is een mentale kwestie. Het vertrouwen is er niet en daardoor wordt men onzeker. De extra inspanning ligt nu niet alleen bij de spelers. Ook de coaches moeten aan de bak. Men moet proberen de ploeg uit het dalletje te trekken. Dat is niet makkelijk en ik wens ze veel succes. Gezien de kwaliteit in de ploeg moeten ze nog steeds voor het allerhoogste gaan. Met wedstrijden tegen PKC voor de competitie en DVS'69 voor de beker moet dat vertrouwen weer terug te winnen zijn. Misschien net op tijd voor de topper tegen het nog ongeslagen BEP.

Groetjes
Jan

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties