Nadat vorige week een fanatieke ouder al iets had geschreven nu een stukje van de coach. Na het succes jaar van vorig jaar met een heel nieuwe groep en nieuwe trainer aan de slag Was het vorig jarig met Stefan nu met Christian aan de slag. Voor mij niet helemaal nieuw want ook Christian trainde ik al als welp. Kinderen waren niet helemaal nieuw want die had ik vorig jaar natuurlijk ook wel in de lager F teams gezien. In het begin hadden wij er een hard hoofd in, met name omdat ik van het niveau van vorig jaar uitging. Maar na een goede oefenwedstrijd tegen Deetos bleek dat het niveau best wel mee viel. Tijdens de training werd er hard gewerkt en goed geluisterd. Dus vol goede moed de competitie in.

De eerste wedstrijd tegen NIO F1 verliep vrij moeilijk en werd uiteindelijk met 1-3 gewonnen. In deze wedstrijd werd duidelijk dat er aan strijdvaardigheid niets te wensen over hield maar er zou hard gewerkt moeten worden aan het gooien en vangen en ook zou er veel rustiger gespeeld moeten worden. Tweede wedstrijd tegen Nieuwerkerk F1. Niveua was beter en er werd ook al aardig rustig gespeeld. Gewonnen met 6-2. Volgende tegenstander was Reeuwijk en er wedr netjes met 8-0 gewonnen. Doordat we een competitie met 4 teams hebben moesten we de week erna weer tegen Reeuwijk en dat was ook gelijk de kampioenswedstrijd. En ja hoor we kregen het voorelkaar. Gewonnen met 1-8 en kampioen. Gelukkig kon Christian hierbij aanwezig zijn want omdat hijzelf steeds rond onze wedstrijtijd moest spelen kon hij er steeds niet bij zijn. Afgelopen weekend weer tegen NIO F1. Konden we zien of ons niveau gestegen was. En ja hoor een keurige uitslag van 6-2. Ik vind dat we wel degelijk vooruit zijn gegaan maar we zijn er nog niet!

We hebben met z'n allen afgesproken er tegen aan tegaan en ook iets "volwassener" te worden. Dus niet meer zo aan elkaar zitten, iets meer opletten tijdens trainingen en nog iets serieuzer worden. Natuurlijk zijn het nog kinderen en mag een grapje op zijn tijd nog en kan er lol gemaakt worden. Maar ze hebben allemaal aangegeven goed te willen leren korfballen en ik ben ervan overtuigd dat ze het ook allemaal kunnen leren. Afgelopen zaterdag zag ik al op enkele onderdelen een vooruitgang en daar zijn Christian en ik best wel trots op. Op woensdag een afspraak maken en dan op zaterdag al terugzien, klasse!

Dus: Anne, Floor, Elnathan, Rick en Lucas doe wat we afgesproken hebben en dan komt het allemaal goed en gaan we een mooi zaalseizoen tegemoet. En wie weet worden we, als we allemaal zo goed blijven doorgaan, misschien wel weer..........??????

Twee trotse trainers

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties