Een hele korte voorgeschiedenis

De C4M is een ploeg bestaande uit 11 meiden uit 3 verschillende ploegen en daarvan zijn er 10 eerstejaars C-dames. Helaas zijn we met maar 10 meiden gestart dit seizoen, omdat Sanne een ingrijpende operatie aan haar rug heeft ondergaan.

De eerste wedstrijden konden we maar een aanvalstactiek inzetten en hadden we concentratie en conditionele moeilijkheden, maar voor deze fanatieke meiden was dat geen probleem. Er werd goed getraind en elke week was te zien dat er veel geleerd door deze ploeg. Zo werd de diepe bal ge(her)introduceerd en werden de dames gewezen op de mogelijkheid tot het nemen van een uitwijkbal, het afstandsschot, de (door de dames zo genoemde) Korbisbal en het korte kansje onder de korf. Ook het sterretje draaien werd weer even aangescherpt. Vorige week ging het bijna mis: wonnen we de week er voor nog met 7-1 van Albatros in de return leek ons niets te lukken. Uiteindelijk speelden we 1-1 en daarmee lag de weg naar het kampioenschap voor ons open.

 De kampioenswedstrijd
Zaterdag 3 oktober moest het dan gebeuren: winnen van Kinderdijk C4M. De meiden waren er op gebrand om dat kampioenschap vandaag al binnen te halen. Gelijkspel was voldoende. Pascal en Linda waren al even fanatiek en volgens mij heeft menig ouder slecht geslapen... Ook Romee die de hele week ziek was geweest stond dapper aan de kant en heeft door het meeleven net zo hard gezweet als de meiden in het veld! Henk-Jan redde in ieder geval onze zaterdag door voor ons te gaan fluiten. Nogmaals bedankt Henk-Jan!!!
Op tijd begonnen we met de wedstrijd. De vechtlust was van alle kopjes af te lezen, net als de spanning. In het begin vielen we dan ook even terug in ons oude spelletje, te veel op de doorbraak en slappe ballen waren het gevolg. Wat daarna gebeurde was flink schrikken. We kwamen 2-0 achter, dat was ons het hele seizoen nog niet overkomen. Dat de meiden een flinke portie doorzettingsvermogen hebben, konden we goed zien. Niemand liet zijn koppie hangen, maar ging er helemaal voor.

Tijdens de rust hebben we de meiden meegegeven dat de tegenstander dan wel heel goed kon verdedigen, maar wij ze konden verrassen door anders te gaan aanvallen. De meiden hebben dit goed opgepakt en de tweede helft ging zeer voortvarend van start. Al snel kwamen er meer kansen en doelpunten begonnen ook te vallen. We kwamen terug tot 2-2 en zelfs 3-2. Daarna werd het weer erg spannend, Kinderdijk kon terug komen tot 3-3. Nu was gelijkspel voldoende voor het kampioenschap, maar met nog 10 minuten op de klok kun je ook nog verliezen! De meiden hielden het hoofd koel en het lukte ons om weer voor te komen: 4-3! Het publiek was de laatste 15 minuten erg gespannen en bleef de meiden er doorheen schreeuwen. Na de wedstrijd was er taart en natuurlijk werden er ook nog foto's gemaakt. Daarna ging Tess naar huis om haar douche spullen te halen en werd er lang en uitgebreid gefeest onder de douche. Meiden wij zijn onwijs trots op jullie: Fabiënne, Tess, Jitske, Eliza, Barbara, Zynia, Mandy, Devina, Lindsey en Romee bedankt voor dit ontzettend leuke seizoen tot nu toe. Volgende week nog een keer aan de bak tegen SportingDelta en dan maar laten zien dat zij echt de nummer 2 zijn door te winnen! Sanne heel veel sterkte met de revalidatie en we hopen dat je aan het einde van het tweede helft veldseizoen misschien wel weer een beetje mee kunt trainen.

Wij bedanken alle ouders voor het rijden en de support. Ook alle supporters van gisteren bedankt. TC bedankt voor de lekkere taart, alle scheidsrechters bedankt voor het fluiten. Martijn, Aad en Peter bedankt voor het overnemen van trainingen. 

Meiden ik daag jullie uit om in het zaalseizoen elke week een wedstrijdverslag te schrijven! (En nee dat hoeft echt niet zo lang als mijn verhaal!)

Linda

 

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties