Woensdagavond 30 september was het bekeravond voor de A-ploeg. Ze moesten tegen Ten Donck A1 uit Ridderkerk. Nu spelen ze tweede klasse wat misschien tot onderschatting kan leiden. Zo’n wedstrijd staat altijd op zich en een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Op een zwoele nazomeravond kwamen onze kanjers het veld (het waren de A2 spelers en de halve A1 stond reserve). De eerste twee minuten verliepen moeizaam. Het was even aftasten wat we aan elkaar hadden maar daarna barste het geweld los. De ene na de andere fraaie goal kwamen op het scorebord. Het ging zo gemakkelijk dat dat weer ons gevaar werd. Iedereen wilde te graag scoren, dus de boel een beetje afgeremd dat ze weer hun spelletje moesten gaan spelen en dat de kansen vanzelf weer zouden komen.

En dat gebeurde dan ook volop. Met de rust was het 2-16, en dan komt het erop aan dat je de tweede helft door blijft gaan en niet in gaat kakken. We moesten ze weer even op scherp zetten. Yvonne en ondergetekende wilden dat ze het 1-1-2 spelletje gingen spelen. Wel, dat lukte aardig, maar in het heetst van de strijd vergaten sommige spelers wat ze moesten doen.

De tweede helft ging het gelukkig ook door. Ook met dat spelletje ging het scoren door. Ongeveer tot 10 minuten voor het eindsignaal gingen we wisselen. 4 A1 spelers erin en onze spelers een publiekswissel gegeven. Met deze invallers ging het net zo goed. Ze waren gretig. De eindstand werd uiteindelijk gezet op 4-32 zodat de volgende ronde bereikt was in dit bekertoernooi.

Ik wil het publiek bedanken die met blaren op hun handen van het klappen naar huis gingen en de reserves: Melissa, Kirsten Zaal, Fabian en Stefan.
Chauffeurs bedankt, Mevr. Vd Velden, Dhr Kaptein.

Statistiek: Robert 6x, Christian 5x, Nick en Ruth 4x, Thomas, Esmee, Marloes, Lisette Zaal, Fabian, Stefan allen 2x, Melissa 1x.

Gr Ben Wolvers

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties