De zaterdagen voor de kerst en nieuwjaar moest onze B1 nog even aan bak. Gelukkig waren er geen vakantiegangers dus konden we steeds met het basisteam aantreden. Een week ervoor werd in een moeizame uitwedstrijd met 11-15 van hekkesluiter Rohda uit Amsterdam gewonnen. Geen beste wedstrijd volgens de coach. Vooral de 1e helft was ver onder de maat. Gelukkig was er de 2e helft een herstel te zien waardoor alsnog de winst werd binnen gehaald.

Vorig weekend moest er tegen KVS uit Scheveningen worden aangetreden in de goedgevulde sporthal de Schenkel. Volgens de coach moest er naar aanleiding van de wedstrijd tegen Rohda wat rechtgezet worden. Hij verwachtte een duidelijke overwinning.

Zoals wel vaker in de competitie werd er meteen uit de eerste aanval gescoord. Een goed begin is het halve werk. Na de 1-1 van KVS liepen de Capellenaren uit naar 3-1 en leek het pleit al weer beslecht. Maar KVS was niet naar Capelle gekomen om afgeslacht te worden en gooide er fysiek nog een schepje bovenop. Daar was KCC duidelijk niet op voorbereid want na 15 minuten stond er een 3-4 achterstand op het bord. Het veeltallige publiek wreef zich eens goed in de ogen. Was dit de ongenaakbaar geachte kampioenskandidaat? Ook de coach leek er de brui aan gegeven te hebben. Hij vond het niet nodig om in te grijpen. Later zou hij verklaren dat hij vond dat ze het zelf maar eens op moesten lossen. Dat lukte enigszins maar sprankelend werd het niet. Toch wist men de score nog een positief aanzien te geven maar de 6-5 voorsprong bij rust was niet echt overtuigend. Dan de 2e helft maar vlammen. De coach had de spelers er nog maar even op gewezen dat er erg veel publiek op de tribune zat en dat ze daar van moesten genieten en in hun spel tot uiting laten komen.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd want een nu wel gemotiveerd KCC liep uit naar een geruststellende stand van 9-5. Alhoewel, zo geruststellend bleek het ook niet want KVS vond met opportunistisch korfbal weer de kracht om KCC onder druk te zetten. KVS had in die periode het betere van het spel en via 9-6 waren er verschillende kansen om de 9-7 te forceren. Helaas voor KVS en gelukkig voor KCC lukte dit niet. En toen eenmaal de bevrijdende 10-6 viel was er geen vuiltje meer aan de lucht. Het werd nog wel 10-7 maar daarna liep KCC gedegen uit naar 13-7. Het vertrouwen was er weer en met mooie combinaties werd KVS alsnog naar een duidelijke nederlaag gespeeld. Via 13-8 werd er uiteindelijk een 15-8 winst geboekt. Chantal was met 4 doelpunten goed op dreef.

En dan vandaag, oudjaarsdag. Met 2 punten voorsprong op de concurrentie en inmiddels 6 geselecteerde spelers, waarbij 2 internationals, in het team moest er tegen KZ/Hiltex uit Koog aan de Zaan worden aangetreden. De uitwedstrijd tegen deze ploeg en een 6-10 winst hadden we al achter ons liggen. KZ is wel een tegenstander om rekening mee te houden want zij hielden concurrent PKC knap op een gelijkspel in de competitie.

Ondanks gedegen spel en goed korfbal kwamen de zwart-witten dit keer niet als een raket uit de startblokken. Net op het moment dat ik dacht, "het duurt wel heel erg lang" scoorde Stephan van afstand de 1-0. We waren (al) 4 minuten verder. Meestal gaat dan de machine lopen maar daar was in dit geval geen sprake van. Wat KZ de gelegenheid gaf om via een stip de 1-1 te laten aantekenen.Toen Amber in de 10e minuut van afstand de 2-1 erin gooide kwam de ploeg op stoom. Een prachtige diepe pass van Koen, vanuit de hoek aan de middenlijn, bereikte de schuin achter de korf vrijstaande Matthias die zich dit buitenkansje niet liet ontglippen. 3-1 Men was toen al halverwege de 1e helft. In de 12 minuten die nog te gaan waren zou er nog tienmaal gescoord worden. Stephan en Matthias zorgden voor 5-2 waarna Sophie via een stip, na een actie van Koen, 6-2 mocht inschieten. Voor de 3e treffer van KZ zorgde Stephan uit een vrije bal nog voor 7-2. Een minuut later dacht Koen: "dat kan ik ook" en 8-3 was een feit. Nadat KZ in de 23e minuut nog 8-4 maakte bleek de koek nog niet op. Anouk en Stephan zorgden met 2 afstandschoten voor de 10-4 ruststand. Ondanks een stroef begin een prachtige 1e helft.

De 2e helft begon uitstekend voor KZ. Met een Roxanne Detering-schot scoorde een KZ-dame al binnen luttele seconden. Daarna bleef het stil. Heel lang stil. Totdat in de 8e minuut Sophie een strafworp mocht verzilveren. En wat bijna nooit gebeurt....... ze mist. Gelukkig maakt ze dat 3 minuten later goed door van afstand 11-5 erin te poeieren. KZ maakt 11-6 maar komt daarna nauwelijks nog in het spel voor. Niels stuurt zijn tegenstander achter de korf het bos in en Sophie gooit er nog maar eens eentje van afstand in waarna KZ nog een strafworp benut. 13-7 met nog 7 minuten te spelen. Die laatste 7 minuten zijn weer een lust voor het oog. Mooie combinaties met mooie doelpunten. Stephan vanuit zijkant korf 14-7. Een doorbraak van Stephan wordt verijdeld maar hij weet nog wel de vrijstaande Niels te vinden die onberispelijk raak schiet. 15-7. Het laatste doelpunt is wel het mooiste. Een combinatie over vele schijven waarbij Amber zo maar ineens vrij doorkomt en precies op tijd wordt aangespeeld waardoor het scoren een eitje lijkt. 16-7 en een mooi afsluiting. Alhoewel. De publiekswissels voor de kersverse internationals Stephan en Sophie is ook niet mis. Vergezeld van een luid applaus verlaten zij het veld. De trouwe reserves Niels en Femke krijgen zodoende nog wat speeltijd maar er veranderd verder niets meer en de goedleidende scheidsrechter fluit af.

KCC/Hijbeko staat nu 4 punten los maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. We zijn op kampioenskoers. Volgende week komt Deetos op bezoek. Ondanks dat zij al tweemaal verloren hebben blijft het een niet te onderschatten tegenstander. We kunnen uw support dan goed gebruiken. Maar eerst even met zijn allen het oude jaar uitluiden. Iederen een hele fijne jaarwisseling.

Tot volgende week

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties