Zaterdag, 10 december, 12.15 uur in de Schenkelhal, KCC/Hijbeko B1 tegen RWA B1 en de eerste Capelse treffer kan al na 14 seconden genoteerd worden. Vanuit de middenbal volgt een ruim opgezette aanval die van afstand afgerond wordt door Stephan. En als Niels twee minuten later nummer 2 laat aantekenen lijkt de toon weer gezet.

Het is de laatste weken gebruikelijk dat in de beginfase meteen ruim afstand wordt genomen. Maar dit keer lukte dat niet helemaal. Het duurde zelfs tot de 10e minuut voordat er weer gescoord zou worden. Koen rondde een fraaie aanval achter de korf af. Toen RWA binnen een minuut de stand  op 3-2 bracht schrok men daar wel even van. Maar nadat Steef na sterk rebound-werk van Anouk in de gelegenheid werd gesteld de 4-2 te maken was het hek van de dam. Met soms oogstrelend korfbal werd het dapper strijdende RWA de resterende 14 minuten van de 1e helft van het kastje naar de muur gestuurd. De ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd en binnen 10 minuten zorgden Sophie 2x, Chantal, Stephan, Amber en Matthias voor een onoverbrugbare 10-2 tussenstand voordat RWA weer kon tegen scoren. 10-3 Niels met een afstandschot had het laatste woord en liet de ploegen met een 11-3 stand de rust ingaan.

Helaas werd met deze stand de 2e helft tot een verplicht nummer gedegradeerd. Nu was het zaak om goed scherp te blijven en het spelpeil hoog te houden. Koen had dat goed begrepen want in de 1e minuut lag nummer 12 er al weer in. Sophie verzilverde de eerste doorloper voordat RWA weer eens tot scoren kwam. 13-4. Inmiddels hadden bijna alle spelers gescoord behalve ....... Maar gelukkig in de 7e minuut met haar 2e doorbraak lukte het Anouk ook het gat in de mand te vinden. Iedereen tevreden en nu was het alleen nog van belang hoe groot de overwinning uiteindelijk zou uitpakken. Amber van afstand, Stephan uit een van de schaars gegeven vrije ballen en Niels en Matthias met afstandschoten bepaalden de eindstand op 18-6.

Tussentijds viel Femke nog in voor de niet geheel fitte maar desondanks uitstekend spelende Amber. Bijna bekroonde ze haar invalbeurt met een doelpunt maar helaas lukte dat net niet. De 2e helft was wat minder maar het kon ook nauwelijks beter in vergelijking met die fantastische eerste helft. In deze vorm lijken de zwart-witten onverslaanbaar en het feit dat iedereen kan scoren en daartoe ook in staat gesteld wordt, maakt de ploeg niet afhankelijk van enkele scorende spitsen. Dit gekoppeld aan een stevige inzet en een behoorlijke korfbalintelligentie maakt KCC/Hijbeko tot de grootste kanshebber voor het kampioenschap. Maar omdat het er naar uitziet dat PKC de enige concurrent is en blijft moet er elke wedstrijd aan de bak gegaan worden. Dus ook volgende week om 13.30 uur tegen hekkesluiter Rohda in Amsterdam. Veel succes

Statistieken: Stephan 4, Sophie 3, Niels 3, Matthias 2, Koen 2, Amber 2, Chantal en Anouk ieder 1

Tot ziens

Klik hier voor de foto's van Leo Hofland.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties