KCC/Hijbeko B1 kreeg afgelopen zaterdag koploper De Meervogels op bezoek. Na de nipte winst op PKC/Hagero en week ervoor kon men vandaag bij winst de koppositie pakken. In een degelijke wedstrijd werd Meervogels met een 16-10 nederlaag huiswaarts gestuurd.


Net als tegen PKC een week geleden schoot de zwartwitte formatie uit de startblokken. Vier doelpunten binnen 5 minuten betekende een 4-0 voorsprong. Afstandschoten van Stephan (2x) Sophie en Amber troffen doel. Twee minuten later kwam ook De meervogels tot scoren 4-1. Daarna werd er 10 minuten lang niet meer gescoord. Stephan doorbrak de ban en liet de 5-1 aantekenen. Behalve het al genoemde begin kabbelde de wedstrijd deze eerste helft een beetje voort. KCC/Hijbeko leek de sterkere ploeg maar er werd nogal wat slordig balverlies geleden wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Toch kon De Meervogels hier maar weinig tegenover stellen. Want na de 5-2 kwamen ze de 1e helft niet meer tot scoren. KCC/Hijbeko nog wel. In de 22e en 23e minuut zorgden Amber, wegtrekkend uit de korfzone en Chantal met afstandschoten voor de 7-2 ruststand.

De Meervogels had geen vuist kunnen maken. Nu was het afwachten of zij de 2e helft meer tegenstand zouden bieden.

De gasten pakten het goed op door meteen vanuit de middenbal de 7-3 te maken. Nog geen minuut later zorgde Sophie weer voor het 5-puntsverschil. Daarna liep KCC/Hijbeko verder weg. Stephan had de rol van rebounder toebedeeld gekregen en dat deed hij zo goed zodat Niels naar hartelust kon aanvallen en in die 2e helft tot topscorer kon uitgroeien met 5 doelpunten.

Bij de stand 10-4 werd voor het eerst het 6-puntsverschil gemaakt. Maar steeds kwam De Meervogels weer terug tot 4 punten. 12-6 via een stip en 14-8 door een doelpunt van Anouk achter de korf, waren de volgende tussenstanden. Er was toen 19 minuten gespeeld en met nog 6 minuten te gaan was de buit wel binnen. Na de 16-9 had De Meervogels nog het laatste woord want bij 16-10 floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde. Wat opviel was dat er van de 16 doelpunten er 15 uit een schot voortkwamen.

Twee belangrijke punten waren binnen na een eenvoudige overwinning. KCC/Hijbeko is geen minuut in gevaar geweest zonder tot het uiterste te hoeven te gaan. Toch was het geen hoogstaande wedstrijd omdat er nogal wat slordigheden in het spel zaten. Coach Ed moest een aantal malen corrigerend optreden maar was uiteraard dik tevreden met het resultaat. De geringe tegenstand van De meervogels was ook geen basis voor een groot spektakel. Maar misschien kwam dat wel weer door die flitsende start van onze kant. En dat is ook een verdienste.

Doelpuntenmakers: Niels 5 (1), Stephan 3, Sophie 3, Amber 2, Chantal 2 en Anouk 1.

Na deze overwinning is het nu ongemeen spannend in de poule. KCC/Hijbeko staat zonder puntverlies met 6 punten uit 3 wedstrijden bovenaan. De nummers 2 t/m 4, PKC, Deetos en De Meervogels, hebben ook 6 punten maar hadden hier 4 wedstrijden voor nodig. De ploegen daar onder doen niet meer mee maar kunnen nog wel voor verrassende uitslagen zorgen. Dus blijft het oppassen geblazen ondanks dat de volgende 4 tegenstanders zich in de onderste regionen ophouden. Volgende week beginnen we de reeks tegen RWA om 12.00 uur in de Schenkelhal.
Tot dan.

Foto's van Leo Hofland vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties