KCC/Hijbeko A2 komt uit in de hoogst haalbare klasse voor schaduwteams van de zaalcompetitie. De Overgangsklasse wel te verstaan met voornamelijk A1-ploegen die op het veld veelal hoger spelen dan onze A2 ploeg. Het wordt dan ook geen makkelijk zaalseizoen maar handhaven moet mogelijk zijn.

Na 2 wedstrijden heeft de A2 slechts 1 punt binnengehaald wat er in mijn ogen 3 hadden zoniet moeten zijn.

Verleden week werd thuis gestart tegen Albatros uit Zwijndrecht. Na een zeer zwakke eerste helft, wat leidde tot een negatieve ruststand, werd in de rust even de puntjes op de i gezet. Iedereen ging weer vol goede moed het veld in voor die 2e helft en de rollen werden en bleven geheel omgedraaid. De hele 2e helft hadden we het initiatief en hielden de gasten stevig onder druk. En nadat ook het publiek zich ging roeren leken we op een overwinning af te stevenen. Tweemaal een voorsprong vlak voor tijd was niet voldoende om de buit binnen te halen. De stand bleef steken bij 10-10. Als we de 1e helft met dezelfde intentie hadden gespeeld als de tweede dan heden we zeker 2 punten gepakt.

Afgelopen zaterdag was andere koek. We moesten bij VEO op bezoek en volgens de kenners is dat een titelkandidaat ondanks dat zij vorige week van Swift hadden verloren. Veo was op oorlogsterkte en dat kon van onze kant niet gezegd worden. We misten Nik en Bianca (A1) en we hebben met Heleen en Nouschka nog 2 geblesseerden. Gelukkig hadden we van de B1 twee kanjers te leen, Sophie en Anouk. We stapten dan ook vol goede moed en met een "over mijn lijk" instelling het veld op. En wat die oorlogsterkte betreft: het leek inderdaad wel oorlog. VEO is een wel heel fysieke ploeg en omdat de scheids daar niet tegen optrad ontspon zich een stevig duel. Met verbazing en ontzag heb ik naar onze spelers gekeken. Wat een instelling. Vele malen beter dan de week ervoor. We kwamen na een hele lange aanval op een 1-0 voorsprong maar VEO trok dit al snel recht en liep uit naar 3-1. Toch pakten wij het weer op en via 3-3 en enkele malen een eenpuntsvoorsprong stond er een paar minuten voor rust een 7-7 gelijke stand op het scorebord. Op dat moment werd, bij het uitbrengen van de bal, onze Sophie letterlijk getorpedeerd door een mannelijke tegenstander. Hij kwam er met geel af terwijl rood de enig juiste kaart had moeten zijn. Hij liet wel een geblesseerde tegenstander achter die kort in de 2e helft toch vervangen moest worden. Het rustsignaal kwam trouwens bij 8-8.

In de rust de nodige complimenten uitgedeeld en de spelers erop gewezen dat ze vooral door moesten gaan op de ingeslagen weg. Dat lukte aardig maar we konden toch niet voorkomen dat VEO het heft wat meer in handen nam. Dit kwam ook tot uitdrukking in de score. Ook moesten we, als eerder gememoreerd, Sophie naar de kant halen. Zij werd trouwens voortreffelijk vervangen door Femke.  Met nog ruim 10 minuten te gaan stond er een 15-11 tussenstand op het bord. De wedstrijd leek gespeeld maar weer rechtten de spelers de rug en met Sheetal als vervangster van Lilly werd er teruggeknokt tot 15-14. Helaas kregen we toen een stip? tegen en die werd uiteraard benut. 16-14. Met nu nog een viertal minuten te gaan leek een nederlaag onafwendbaar. Toch kwamen weer een punt dichterbij (16-15) met nog 2 minuten op de klok. De spanning was nu echt te snijden. Alleen werd het voor ons een anti-climax. U raad het waarschijnlijk al. Weer een stip in het voordeel van VEO. Nu was de koek echt op en moesten we ons bij de nederlaag neerleggen.

Jammer, want gezien onze instelling hadden we zeker een puntje verdiend. Van de basis A2 heb ik bewust niemand bij naam genoemd omdat we in dit geval alleen maar kunnen spreken van een teamprestatie waaraan iedereen, zonder uitzondering, zijn steentje heeft bijgedragen. Met deze instelling en een beetje slimmer spelen gaan we zeker nog voldoende punten pakken.

Nu een weekje rust en over 2 weken gaan we op bezoek bij Deetos/Volhuis A1. De gedoodverfde kampioen in deze klasse. We kunnen onze borst alvast nat maken.

Rest mij nog de reserves en publiek te danken voor de steun.

Tot ziens

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties